Akár ugyanarra a szakra is újra felvételizhet a bukott hallgató - magyarázta a tv-ben Hoffmann Rózsa, aztán jót röhögött magában, és a felsőoktatási törvény legújabb tervezetében már teljesen máshogy fogalmazott. Egészen pontosan úgy, hogy akit kipenderítettek az egyetemről, az elbukott szakra nemhogy exiskolájába, de más intézménybe sem nyújthat be újra felvételi kérelmet. Íme hát a hoffmanni csúsztatás.

 
 
Mert a kedves államtitkár asszonyt mindig csak támadják azok a fene újságírók, ezért mi most megvédjük. Csúsztatott volna (?), amikor a tv-ben (a kérdés és a válasz a videó 9. percénél) úgy fogalmazott, hogy téves, rosszindulatú interpretáció, hogy valaki ne jelentkezhetne oda, ahonnan előzőleg kirúgták. Hiszen szépen ékes magyar nyelven mondta, hogy semmilyen korlát nincs, ha valaki törlődik a hallgatók névsorából: ismét jelentkezhet. Aztán hoppá, kiszivárgott már megint az a fránya tervezet, melynek január 4-i változata Hoffmann szavaival ellentétben már sokkal közönyösebben fogalmaz. Mégpedig így: „a felsőoktatási intézményből tanulmányi okból elbocsátott személy bármely felsőoktatási intézmény azonos szakára - amelyről elbocsátották - felvételi kérelmet nem terjeszthet elő”. Na akkor most van állampolgári joga felvételizni, vagy nincs? Viszont védjük meg az államtitkár asszonyt, aki nyilván nem akart csúsztatni, szavait pedig valószínűleg összevágták, kiforgatták a gaz újságírók.
 

 
Persze ahhoz, hogy valakit kirúgjanak meg kellett végre határozni, hogy hányszor is vizsgázhat: a válasz pedig végül a négy lett. A tervezet ugyanis ennyi alkalmat ad mindenkinek, mindentől függetlenül - például lesz@rja, hogy orvosnak vagy büfésnek tanulsz éppen valamelyik művelődésszervező szakon. Persze érződik a törődés: így a második vizsgán más tanár előtt, míg a negyediken akár független bizottság előtt - kérésre más intézményben - mutathatja meg tudását a bukott diák. Aztán ha nem sikerül, na akkor van szívás, mert a kirúgott hallgató újra mehet a karrier tanácsadóhoz a koncepció szerint.
Na erre kössön csomót a HÖOK, akit újfent kiröhögött a tárca. Azt viszont mindenki saját maga döntse el: csúsztatott-e Hoffmann Rózsa?

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad2014.blog.hu/api/trackback/id/tr302573923

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kihátrálnak Hoffmann mögül? 2011.01.13. 16:05:04

A Népszava szerint sem a felsőoktatási, sem a közoktatási törvény koncepciója nem talált támogatásra szakmai és politikai körökben. A Fidesz szakpolitikusai sem támogatják Hoffmann Rózsa elképzeléseit, azokat jelenlegi formájában meg sem szavazná a párt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajdualiz 2011.01.11. 15:00:50

Pedig olyan vizsgák mellett, mint a római jog, biokémia, vagy anatómia masszívan csökken az esély...

Itt a top10 szopó vizsga: www.mohaonline.hu/egyetem_guide/tiz_vizsga_amiben_nincs_koszonet
süti beállítások módosítása