Gólyákat listáztak és jellemeztek az ELTE BTK HÖK-ösei azért, hogy felmérjék, ki jelenthet biztos támaszt klikkjük számára. Nem titok már, hogy a Jobbik nem csak megalakulását, hanem részben jelenét is a bölcsészkarnak köszönheti. Számos képviselőjük vezette ugyanis korábban a HÖK-öt.

Dehogy miért éppen most robbant ki a botrány? Hát mert a baloldalra húzó, épp a BTK-n tanyázó egyetemfoglalók kaptak egy jobbhorgot, a lista napvilágra kerülése pedig a válaszcsapás. Vagy talán véletlen lenne, hogy mikor a HÖK-elnök a hallgatók rendzavarásának megszüntetésére kéri a rektort, a baloldali média előkapja a finoman szólva is botrányos listát. Belénk rúgtatok, nesze nektek is egy! Üdvös a mentalitás, bájos, ahogy a diákság a parlamentben ülők harcait vívja. Persze, vágjatok vissza, üssetek, listázzatok, foglaljatok, miért is ne… közben meg azért lenne a politika, hogy döntéseket hozzon, hogy dűlőre jusson, akkor is ha valakinek fáj. De ilyenektől várható majd felelős döntéshozás??? Gratulálok, jövő értelmiségei, csak így tovább!

És hogy milyen is az a lista, no hát itt van néhány példa, hogy miként emlegették egymás között a hökösök a gólyákat:

„Jellegtelen”

„Csúnya zsidó feje van”

„Szívós alternatív köcsög”

„Csúnya biciklis csaj”

„Langy fideszes”

„Jó teste van, de semmi egyéb”

„Jó segg”

„Ribanc liba”

„Vízilabdásokat kedveli, Pista, repülj rá!”

„B…való egyiptológus”

„K… jó nő”

jobbik_banner_01.jpg

Bár az nem derül ki a nyilvánosságra került listából, hogy most a jó segg, az pluszpontot jelent-e, vagy csak az a fontos a későbbi előrejutás során, hogy valaki ne kapjon „langy fideszes” besorolást. Az viszont elég nyilvánvaló, hogy ha ez a jövő értelmisége, akkor tényleg menjen inkább mindenki külföldre, az itt maradók meg majd ellesznek a kis bábszínházukban.

Kicsiben köszön vissza a Tisztelt Országház két szélsőségének mentalitása a hallgatói csoportok harcai között, nem kellett ugyanis sokáig várni arra, hogy a kormány oktatáspolitikai intézkedései ellen tüntető, egyetemfoglaló Hallgatói Hálózat baloldali kapcsolatairól fellebbenő fátylat valami hasonló kövesse a másik radikális széltől. Azt még lenyelték, hogy a jobboldali média balliberálisok által pénzelt szervezetekről cikkezzen, akik a demonstrációk hatásos fogásairól tágították a HaHások fejét. Azt viszont már úgy látszik, nehezebben viselték, hogy az ELTE Bölcsészettudományi Karának HÖK-elnöke, Garbai Ádám egyenesen a rektornak írjon levelet arról, hogy hagyják már el a termet a napok óta a BTK-n tanyázó, a HaHából kinőtt hallgatók, ne zavarják meg mások munkáját – meg hát az sem volt szerencsés a szemükben, hogy néhány oktató is kiállt a hallgatók mellett, ráadásul baloldali politikusokat is meghívtak a szervezők a pénteki fórumukra. A bemószerolás indoka elég egyszerű, a nagypolitikából mindenkinek ismerős lehet: boldog-boldogtalan tudhatja, hogy az ELTE BTK hallgatói vezetőinek nagy része nem csak, hogy a Jobbik tagja, de még a párt alakítása is a Gólyavár falai között zajlott.

Tele a padlás a HÖK korrupciós ügyeivel, hogy a szociális ösztöndíjra pályázó esetében miért hagyják figyelmen kívül a közösségi munkát igazoló okmányokat, a következő évben meg annak ellenére kap rá hat pontot az ötvenből, hogy nem is nyújtott be papírokat (a hiányzó szál egy ismerős, aki a második évben tüzetesen végignézte a beadványt, majd elkanyarított egy tízest a megfelelő rubrikában). Hogy a jobbikos Szávay Istvánt követő, szintén a párthoz húzó Nemes László ellenlábasai hogy koptak ki szépen lassan a vezetői székekből, hogy Szávay hogy került a Griff kollégium HÖK-elnöki székébe… ezek már nem is annyira rejtélyek, inkább a nyilvánosság előtt játszódó paródiák. De hogy még ők mondjanak másokról ítéletet???

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad2014.blog.hu/api/trackback/id/tr845092468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.20. 10:49:02

nagyon g.ci dolog, de a listáról legalább 5-6 ismerősömet is felismertem. :D

Nem, nem róluk készült, de róluk is készülhetett volna. :D
süti beállítások módosítása