Nincs elég őrül(e)t ebben az országban? Úgy látszik nincs, ha van idejük a terrorelhárítóknak kivonulni, a tv-stáboknak, lapoknak pedig újságírók tucatját ráállítani egy jelentéktelennek tűnő – és nem csak tűnő – ügyre.

Már megszokhattuk volna, hogy nem kezdődik el szemeszter cirkusz nélkül. Most éppen a BME-t ürítették ki, utcára tessékelve a hallgatókat – egy játékpisztoly miatt. Első olvasatra valóban röhejes ez az egész, és ezt még lehet fokozni: az állítólagos fegyvertulajdonos egy hallgató, aki fürdőköpenyben ült be az órájára.

Itt mindenki megbolondult – gondolhatnánk –, vagy legalábbis az említett fiatalember biztos. Sajnos, ez a valóság, nem Hollywood, és nem is egy akciófilm-forgatás közepébe csöppentünk bele – habár a filmhez a hírek szerint köze van az ügynek. Ez, kérem szépen, a való világ. A hírek szerint egy gólyacsatával egybekötött Star Wars-film forgatása zajlott az egyetemen, melynek egyik eleme, szereplője volt az említett fiatalember – csak díszlet az élet színházában.

Már megint sok hűhó volt semmiért.

Valaki látott valamit, amit valaminek hitt, de kiderült, hogy az nem is az, sőt nem is úgy volt, nem is akkor, és egyébként is. Én elhiszem, hogy az amerikai esetek, illetve a pécsi lövöldözés után mindenki óvatos, de ez – egy VV-ben elhangzott, azóta kultikussá vált mondat szerint – túúúú mács volt. Minek kellettek a TEK-esek? Nem lett volna elég rendőröket kiküldeni? És ha valaki fürdőköpenyben ül be az órára, mi van? Hoffmann Rózsa úgyis kötelezővé akarja tenni a köpenyt… (Megjegyzem: biokémia előadás volt, ahol a hallgatók amúgy is köpenyt viselnek.)

Kicsit úgy érzem – hogy azért a storynál maradjunk –, mintha egy ZS-kategóriás film forgatókönyvét olvastam volna vagy valami paródiát. A kék selyem fürdőköpenybe öltözött hallgató kiveszi fekete bőr aktatáskájából a fegyvernek látszó tárgyat, ami nagyon „élethű” ám, és az asztalra helyezi. Körülötte csend. Majd észrevétlenül kisurran két diák, a zene egyre sejtelmesebb, akik kiérve a folyósra a 112-t tárcsázzák. Másodperceken belül fékcsikorgással megérkeznek a terrorelhárítók, és nagy dirrel-dúrral rátámadnak a fiatalemberre, elkobozzák a fegyvert, ami elsül… és semmi. Se golyó, se durranás, semmi. A közönség fuldoklik a nevetéstől.

Én meg sírok. Már megint hülyét csináltunk magunkból.

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad2014.blog.hu/api/trackback/id/tr744772962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása