Egyszerre szánalmas, nevetséges és hihetetlen, ahogy felnőtt embereket mentenek fel a felelősség alól saját szüleik. Lehet, hogy a diploma szakképzettséget igazol, de FELTÉTELE a szaktól függően bizonyos számú, szintű nyelvvizsga. A diploma, amely azt a bizonyos végzettséget adja, megkíván mellé másféle tudást, amelyet már a felvételinél leszögez. Ha valaki ezt nem tudja, akarja önhibájából, vagy azon kívül teljesíteni, az fogadja el: NEM KAP DIPLOMÁT. Igazolás jár neki a záróvizsgája sikerességéről, arról, hogy befejezte a tárgyait. Csakis arról, mert csakis azt teljesítette.

 Ismét égető problémával találta szemben magát a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete, a szülők közleményükben ugyanis huszonéves „kisgyermekeik” megaláztatását kifogásolják: szegény kölke ugyanis nyelvvizsga hiányában nem kap diplomát az ünnepségen, csak igazolást.

„Évek óta megalázó módon történik a diplomaosztás, amikor a hallgatók egy része talárban veszi át oklevelét a diplomaosztó ünnepségen, másik része civil ruhában kullog fel a pulpitusra, és a kézfogás mellett csak egy igazolást kap. Az igazolás végzettséget és szakképzettséget nem igazol, csak a záróvizsga eredményes letételét tanúsítja”- írja háborogva közleményében a szervezet.

Ha zavarja a diákot, hogy nem kap talárt és diplomát, akkor ne menjen el a diplomaosztóra az igazolásért. Sétáljon be a Tanulmányi Osztályra, vegye át ott. Aztán ha majd teljesíti a követelményeket, kapja meg a díszbe csomagolt oklevelet ünnepi felszerelésben, mert akkor már megérdemli.

A szülő védje a gyerekét: DE például úgy, hogy szembesíti a hibáival meg a feladataival, és nem másra tereli a felelősséget - ami a gyereke vállán kell, hogy nyugodjon. A gyerekén, aki már felnőtt. Záróvizsgát tett értelmiségi. Ezért nem közleményt kell írni a nevében, hanem a szemébe nézni,  és azt mondani: Tedd le azt a rohadt nyelvvizsgát, édes gyerekem!

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad2014.blog.hu/api/trackback/id/tr454664240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása