Egy adott kultúra jobb megismeréseként említették a fiatalok az italozást - derült ki egy felmérésből, ami persze mi más lenne, mint amerikai. Újat viszont nem tudtak mondani, hiszen nyilvánvaló, hogy egy külföldi tanulmány nemcsak a magolásról, de a buliról is szól. Amit persze gyakran kísérnek az alkoholmámoros éjszakák.

 
Persze a felmérésre válaszoló cserediákok rögtön ujjal mutogattak, hiszen a nagyobb alkoholfogyasztásuk csakis a helyiek miatt következett be, akik minden esetben literszámra zúdították magukba a jóféle szeszt. A másik, amit mentségül hoztak fel, hogy az italozás fontos része volt az adott ország kultúrájának megismerésében, így nem is nagyon tehettek ellene.
Persze mielőtt magunkra vennénk, hogy külföldön fékevesztett tombolásba, és hajnalig tartó tivornyázásba kezdenénk, tisztázni kell, a kutatás kizárólag a Washingtoni Egyetem ösztöndíjasaira vonatkozott. Mégis mielőtt nyugodt lelkiismerettel karosszékünkbe dőlnénk, máris ott az egyetem egykori hallgatójának vallomása: ez bizony nem csak rájuk vonatkozik, aggodalomra semmi ok, a többieket sem kell félteni.
Az egyetemes igazságot azonban kiegészíti rögtön: amúgy is általános dolog az ivászat az egyetemeken és azok kollégiumaiban. De min is csodálkozunk, vagy háborodnánk fel, hiszen a diák végre kiszabadul a szülői kötelékből, pláne ha félévre még másik országba is kerül. Rosszarc az, aki nem vegyül, nem iszik, kimarad a buliból. Egy-két feles, vagy egy jó korsó sör meg sok kárt nem okozhat, legfeljebb egy másnaposságot. Persze csak, ha tudjuk, hogy hol a határ, akár itthon vagy külföldön legyünk is. A baj ugyanis bármikor bekövetkezhet, nem kell ahhoz cserediáknak lenni, más országba utazni. Elég hozzá egy esti bulira való alapozás, egy rossz véletlen, egy magára hagyott gólya.

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad2014.blog.hu/api/trackback/id/tr902467381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LuciFerko 2010.11.24. 00:04:12

Írországba voltam 1 hónapot, na ott tényleg alap az ivászat :]

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2010.11.24. 02:35:44

Ezt az aspektust mindig az hangsúlyozza, aki soha nem jutott ki ilyen útra.

exter69 · http://sexopoly.tarhely.biz 2010.11.24. 08:33:27

iváshoz a diákoknak nem kell elutazniuk... :D

Bors Világfiak 2010.11.24. 09:07:38

mondjuk nem csak a cserediákok öblögetnek nagy hévvel, nem tudom kinek milyen emlékei vannak aközépiskolai osztálykirándulásokról, de sztem ott is folyk a szesz, de nagyon, és ez annyira ezért nem vicces

nemethv · http://backtotheukblog.wordpress.com 2010.11.24. 09:22:58

@LuciFerko: olcso a pia :) Londonban 2-3 font egy sor ha a pubban veszed, es fele annyi ha a boltban. Persze pintekrol van szo. Ha a suli mellett tudsz munkat talalni, anyad meg fizeti a koltsegeidet, akkor a maradék penzbol szétihatod magad.[:)]

Zovits 2011.01.06. 13:29:30

Nekem a BEST nevű társasággal volt egy kalandom Bécsben, ami elvileg egy összeurópai mérnökverseny elődöntője lett volna.
Ehhez képest gyakorlatilag nyers kosztot adtak enni, a feladatok egyik felét egy korábbi menedzsmentversenyről (nem mérnökversenyről!) "emelték át", majd olyan tanárok zsűrizték, akik "csak" a feladatot és a bírálási elveket nem ismerték. A többi feladatban pedig annyira nyíltan értelmezték a szabályokat, hogy csak a versenyzők pofátlanságán múlt, hogy ki nyerhet.

Mindehhez persze komoly anyagi támogatást kaptak, ami vajon mire ment el...
Segítek, ez a látvány fogadott minket a rendezvény központi "irodájában": dl.dropbox.com/u/15547778/DSC00094.JPG

Persze alapvetően semmi bajom a sörrel, de ugye a mondás úgy szól, hogy előbb a munka, és csak aztán a szórakozás. Ha minden jól meg lett volna szervezve, akkor egy szavam sem lenne az egész ellen, de így, hogy az alkoholon kívül minden másból sütött az igénytelenség, így picit elégedetlen vagyok :)
süti beállítások módosítása