Hoffmann Rózsa is, akár csak a szentgáli általános iskola, arra buzdítja a tanulókat, hogy uzsonnapénzük egy részét ajánlják fel a devecseri diákok megsegítésére. A Szentgáliak eddig 73 ezer forintot gyűjtöttek össze, miután az intézmény diákönkormányzata elindította a Mondj le egy csokiról vagy chips-ről akcióját. A devecseri diákoknak még 2-3 hétig kell ingázniuk, így a párszáz forintos segítség is nagy könnyebbséget jelenthet mindennapjaikban.

 
A Szamárpad eddig egyetlen témát, vagy hírt sem lovagolt meg kétszer, nem célja szenzációhajhásznak lenni, viszont ez egy olyan hír, amit kötelességünknek érzünk terjeszteni.
 
A Mondj le egy csokiról vagy egy chips-ről akciót a szentgáli általános iskola diákönkormányzata indította el, kifejezetten azért, hogy bajba jutott diáktársaiknak segítsen.
A minap egy hasonló felhívást tett közzé Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár is, és arra kérte fel a diákokat, pedagógusokat, hogy fejenként legalább száz forinttal járuljanak hozzá a katasztrófa áldozataivá vált diákok megsegítéséhez. Az összegyűjtött adományt a Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a kolontári és devecseri általános iskolába járó gyermekeknek és családjaiknak.
 
A devecseri diákok jelenleg a 15 kilométerre lévő, öt évvel ezelőtt felújított, de két éve az összevonások által bezárt, ideiglenesen megnyitott somlószőlősi iskolába járnak. A tanítás szerdán kezdődődött meg, a 380 diákból 250 tanuló jelent meg az iskolában.
A devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola még mindig magán viseli a katasztrófa nyomait, a takarítás és a helyreállítás 2-3 hétig is eltarthat. Igaz, hogy szerdán feloldották a kitelepítési készültséget Devecseren, de többek még mindig a város iskolájában vannak elszállásolva.

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad2014.blog.hu/api/trackback/id/tr542373383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása