A kutasi iskola után a Lentiben található Lámfalussy Szakközép is beállt a port kavarók sorába. Míg Kutason csak ejnyézett az oktatási ombudsman itt már csúnyán eldádázta az igazgatót. Konkrétan felhívta a figyelmét, hogy ugyan már ossza ki azoknak a suhancoknak is a bizonyítványát, akik tartoznak a wc-papír árával. A hír pedig igaz, az igazgató valóban emiatt bojkottálta a diákok oklevelének átadását, Aáry-Tamás Lajos pedig tényleg csak szóval intett.

 
Jó a kutasiakkal még egyetértettük, persze jogos, hogy ne vegyen részt a gyereknapon az a diák, aki rendetlen az órákon, és igazgatói megrovás ékeskedik az ellenőrzőjében. De lentiben simán felülmúlták ezt. Ennyire idióta egy igazgató sem lehet, hogy így akar rendszabályozni. Mégis mit gondolt, hogy nem derül ki ez az egész? Wc-papír tartozás miatt nem oszt ki bizonyítványt? Mert, még ha a mosdóba járást korlátozza, esetleg röhögünk, hogy igenis, aki nem fizet, az használjon lapulevelet. Valószínűleg valamelyik szülő azon is berágott volna, és telekürtöli a médiát, de annak legalább pozitív visszacsengése lett volna. Mert így csak lejáratta magát a Lámfalussy Szakközép vezetője. Hogy miért? Mert ez törvénytelen volt, és egy iskola sem tehet meg ilyet diákjaival. Mert a jogszabályok előírják, hogy semmilyen indokkal sem tarthatják vissza a diákok bizonyítványait. Persze jött a magyarázat, hogy nem erről volt szó, hiszen büntiből nem a tanévzárón kapták meg oklevelüket. Aha. Az oktatási ombudsman kérdőre vonására pedig már beismerte, hogy tényleg nem adták oda, mert tartoztak az iskolának a mihasznák. Aáry pedig mit csinált? Ahelyett, hogy kizavarta volna a rekettyésbe gondolkodni kicsit, inkább csak emlékeztette a törvényben foglaltakra, mire az iskolaigazgató szánom-bánom megígérte, hogy ezentúl jó kisfiú lesz. És tessék, máris hepiend a vége.
Ilyen hülyeség miatt legalábbis egy drogériába kellene elzavarni a szakközép vezetőjét, áruljon ott wc-papírt, és tartsa meg erkölcseit szigorúan pedagógiai célzattal. Persze az ombudsman is lehetett volna egy kicsit emberesebb, s valami megrovást adhatott volna az igazgatónak: például kinevezhette volna higiéniai menedzsernek, akinek feladata a mosdók tisztában tartása lenne. Csakis a súrlódások elkerülése végett.

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad2014.blog.hu/api/trackback/id/tr122140885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása