BlackAngel111 2013.10.30. 08:15

KiHa ők nem?

„Nem értesz egyet az oktatási »reformmal«? Szeretnéd, hogy a tanárok visszakapják a tanszabadságot? Eleged van a sikernek kommunikált rombolásból? Ennek hangot is szeretnél adni néhány KiHással? Ezesetben várunk Téged is holnap, azaz kedden délelőtt 11 órára a Móricz Zsigmond körtéren, a 61-es villamos végállomásánál!” – írta Facebook-oldalán hétfőn a Középiskolai Hálózat (KiHa), pontosabban kérdezte, hogy ki akar velük tüntetni tegnap délelőtt a Szent Margit Gimnázium előtt.

Az eduline.hu információi szerint ugyanis ott kellett volna tartózkodnia Hoffmann Rózsának, sőt nemcsak testben kellett volna emelnie az esemény fényét, de úgy volt, hogy fel is szólal. Csak terv volt ez utóbbi, hiszen az államtitkárasszony nem ment el a gimiben tartott fórumra, a minisztérium tájékoztatása szerint állítólag hivatalos elfoglaltságai miatt maradt távol. Habár a KiHások Hoffmann Rózsa miatt vonultak a gimi elé, az, hogy imádatuk tárgya hiányzott onnan, nem nagyon zavarta őket: az aktivisták ott voltak a gimi előtt, és vártak, várakoztak, hátha befut szeretett államtitkáruk. Ő azonban csak nem jött el. Kicsit olyan volt ez, mint amikor Vladimir és Estragon várta Godot-t, aki csak nem akart megérkezni. Ami pedig a legfontosabb: miért álltak az aktivisták a gimi előtt? Az eduline.hu szerint azért, mert egy hiányos tankönyvcsomagot akartak átadni annak jelképeként, hogy sok helyre még mindig nem érkeztek meg a tankönyvek.

Igen. Tudjuk. Már százezer fórumon hangot adtak diákok, pedagógusok, oktatáspolitikusok felháborodottságuknak, elkeseredésüknek – kinek mi tetszik. És változott valami? Dehogy. Hoffmann Rózsa folyamatosan azt mondja, hogy a tankönyvek csak néhány ezrelékéről van szó, ezek majd megjönnek, tudnak a problémáról, javítják. Bárki bármit kérdez, mindig ez a válasz. Most komolyan azt várták a KiHások, hogy majd a magánakciójuk és az 1860 lájkolójuk, akiknek nyilván csak néhány ezreléke ment el a Szent Margit Gimnáziumhoz, megváltja a világot? Pontosabban: meglátja őket Hoffmann Rózsa a nevetséges transzparenseikkel – lerágott reklámra építő szlogen és közhellyé vált rózsarajz –, és odaadja nekik a hiányzó tankönyvcsomagokat?

No, nem. Az élet nem népmese. Jobb, ha mindenki beletörődik. Kár vonulgatni meg pocsékolni a drága papírt. A könyvek akkor fognak megérkezni, ha a Könyvtárellátó úgy gondolja.

Azt hinni pedig, hogy Hoffmann Rózsa a KiHás aktivisták miatt nem ment el a fórumra, mert – ahogy ők fogalmaztak – megijedt tőlük, nevetséges. Az meg még inkább az, hogy az írták: „A hiányzásért pedig bevéstünk neki egy igazolatlant.”

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad2014.blog.hu/api/trackback/id/tr425605599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása