Véget ért a huzavona, megvan az új HÖOK-elnök. Nem túl nagy meglepetés, hogy Körösparti Pétert választották meg a szervezet élére. Hogy miért nem lepett meg – voltaképpen senkit? Mert a) már Nagy Dávid augusztusi lemondása óta ő áll/ül megbízott vezetőként a HÖOK élén, illetve b) mert – ki kell mondani, igen – ő volt az egyetlen jelölt. Ilyen versenyben győzni azért nem nagy kunszt.

No, de még csak pár napja HÖOK-elnök, nem illik róla negatív véleményt mondani. Pláne úgy, hogy igen részletes, mindenre kiterjedő – 61 oldalas – elnöki programot rakott össze, amelyben többek között ír a gyakorlati képzések megerősítéséről, a kollégiumi kormányrendelet megújításáról, valamint a hallgatói juttatások áttekintéséről. Az MTI-nek adott nyilatkozatában említette azt is, hogy tervei szerint a hallgatói választások, szavazásoka jövőben elektronikusak lennének, illetve abban is próbálnak segíteni, hogyaz egyetemek, főiskolák megállapodásokat kössenek színházakkal, kulturális intézményekkel, így biztosítva kedvezményes belépőjegyeket a hallgatóknak.

Ezek valóban remek elképzelések, teljes szívemből kívánom, hogy mandátuma lejártáig, azaz 2014. december 31-ig legalább a töredékét meg tudja valósítani. Nem lesz egyszerű, hiszen mindössze 14 hónapja van ezekre. Számomra kevésnek tűnik, bár ő ezt nyilván jobban tudja, hiszen már nem először ül bele a HÖOK-székbe. Körösparti Péter ugyanis 2010 és 2012 között már volt elnök. Feltételezem, hogy ezek az elképzelések akkor is megfogalmazódtak benne, csak nem tudott kiteljesedni. Talán majd most. Mondjuk, ideje lenne, hiszen idén júliusban ünnepelte 32. születésnapját, és még mindig az iskolapadot koptatja – persze, máshogy nem is lehetne HÖOK-elnök.

Érdemes lajstromba venni, hol és mit tanult a fiatalember: 2006-ban a Debreceni Egyetem történelem tanári szakán, 2009-ben néprajz szakán, 2010-ben pedagógia szakán szerzett diplomát. Jelenleg a Debreceni Egyetem politológia, valamint pénzügy és számvitel alapképzésén folytat tanulmányokat. Mindezek tetejében idén az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar felsőoktatás- és tudománymenedzsment szakirányú továbbképzésen felsőoktatási és tudományos irányítási szakember végzettséget is szerzett.

Még leírni is hosszú volt, nemhogy elvégezni ezeket a szakokat. Értem én, hogy jó dolog az élethosszig tartó tanulás, de azért tudni kellene abbahagyni.

Lehet, hogy még mindig nem tudja, mihez szeretne kezdeni a jövőben: politológus, aki könyvel, miközben népviseleteket gyűjt valamelyik múzeumunk számára?

Vagy lehet, hogy azért jár még mindig egyetemre, hogy újra és újra megpályázhassa a HÖOK elnöki pozícióját?

Vagy talán arról van szó, hogy politikusi pályára készül, csak kell hozzá egy kis alapozás?

A választ nyilván csak ő tudná megadni, vagy, ha nem tőle, akkor majd a körülmények megmutatják 2015. január 1-jén.

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad2014.blog.hu/api/trackback/id/tr795595433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása