HAHA_banner_2.jpgZsákutcába tévedt, majd ott eltévedt a HaHa, avagy városi ide-oda rohangálás tüntetés címén. Vicces véget ért a Hallgatói Hálózat Deák térről induló hétfői tüntetése. Az előre beharangozott, kijelölt útvonalra tervezett demonstráció az első állomásnál elakadt, a szervezők hivatalosan véget vetettek a tüntetésnek. Mint kiderült, azért, hogy ne biztosítsanak támadási felületet a menettel. Az egyik szervező szerint ezt „nem hivatalosan” eleve így tervezték, mindenki mehet, amerre akar, folytathatják az előre kijelölt útvonalon a tiltakozást, de választhatnak más irányt is. Lényeg, hogy ne kelljen felelősséget vállalni.

Nos, a tömeg nagy része úgy döntött, ha már úgyis ott vannak, megszállják az ELTE bölcsészkarát, aztán tartanak ott valami fórumot. A fórumon eldöntötték, más egyetemeket is elfoglalnak, ezért úgy ötszázan átmentek a Corvinusra, és a két darab biztonsági őrön kifogva bejutottak az épületbe. Egy ideig skandálták a jelszavaikat, aztán néhányuk kivételével elindultak vissza az ELTE-re. Közben betértek a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, ahol eldöntötték, mindenki vonuljon vissza az ELTE-re. Egy kicsit úgy érezünk magunkat, mintha valami rossz akciófilmet néznénk: abban van az, hogy ide mennek, oda mennek, fel alá rohangálnak, csak éppen a sztori nem halad előre.

Az egyértelmű, hogy ők se nagyon tudták mit akarnak. Miután mindenki visszament, kitalálták, hogy ott töltik az éjszakát, az egyetemfoglalás pedig határozatlan időre szól. Állítólag azonban mindössze 40 diák éjszakázott végül a bölcsészkaron, ami, valljuk be, kevésbé meggyőző. Kedd reggel nyolckor újfent fórumot tartottak, céljuk továbbra is az, hogy bevonják az intézmény diákjait a foglalásba, csak ez nem nagyon megy nekik, a hallgatók – ha már bejutottak az egyetemre – elsősorban tanulni szeretnének. 50-en maradtak. Pedig még vizsgaidőszak sincs. Ciki.

Nem mindenki fogadta lelkesen a hahásokat Debrecenben sem, ott Loki-drukkerek sérelmezték, hogy a hallgatók szerint stadionépítés helyett a felsőoktatásba kellene pénzt invesztálni. Az érdeklődés amúgy is meglehetősen csekély volt Debrecenben, alig pár diák és szimpatizáns vett részt a megmozduláson. Úgy tűnik, a HaHa-nak nem nagyon akar összejönni ez a tiltakozósdi, pedig nagy terveik vannak: az egyetemi blokádot országos méretűre szeretnék kiterjeszteni. Nehéz lesz, ha egyetlen egyetemmel sem sikerül megbirkózniuk.

Talán volt egy pont, ahol fel kellett volna adni, ahol meg kellett volna elégedni az elértekkel, mert bizony a HaHa csúcspontja eljött már. Helyes, hogy kiálltak mindenkiért, de tudni kell elfogadnia békejobbot. Ha azonban Hoffman tényleg visszaszorul a közoktatásba, a volt ELTE-rektor Klinghammer pedig a székébe ül, bizony elgondolkodhatnak azon, többet nem engednek a csillogó szemű fiatalságnak. Klinghammer nem jópofizik, nyíltan megmondta: a jelenlegiek arra engedik következtetni, nem a leendő értelmiség tüntet, ezzel a forrófejűséggel nem biztos, hogy az iskolapadokat kell koptatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad2014.blog.hu/api/trackback/id/tr905076728

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.13. 11:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.13. 21:17:38

@RAMBO: az utolsó mondatod mindent elárul rólad.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.13. 21:19:31

@Makkasz: jó, én ezt mindet értem.

A "focihuligánokra" is igaz az, amit az emósokra vonatkozóan igaznak tartasz?

Vagy őket kirekesztenéd az idilli világból?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.02.13. 21:20:39

@Makkasz: Szerintem a HaHa mögött nem áll senki - ellenben gyakorlatilag minden ellenzéki párt megpróbál rájuk telepedni. Örülnek, ha ribillió van, mert az nekik hoz szavazatot. Abból gondolom, hogy a diákoknak fingjuk nincs, mit kéne tenniük - ha egy párt irányítaná őket, akkor nem ilyen esetleges lenne az egész, hogy amikor elindulnak, még nem tudják, hová mennek, és mit csinálnak ott.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.02.13. 21:22:23

@Negyvenértelmiségi: Rólad meg az, hogy nem volt egy épkézláb válaszod azokra, amit írtam.

$pi$ 2013.02.13. 21:25:27

@RAMBO: Ez mondjuk nem feltétlenül az ő hibája. Amiket írtál azok a dolgok annyira valószínűtlenek és annyira nincs mögöttük bizonyíték, hogy nem nagyon lehet rájuk mit mondani.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.02.13. 21:27:26

@$pi$: propeller.hu/itthon/2621983-fideszes-volt-buzizo-debreceni-focidrukker

Makkasz 2013.02.13. 21:29:42

@Cobs: Kiállítottad magadról a bizonyítványt, egy ostoba, előítéletes balfasz vagy.

"Ezeken után mit akarnak még az emós BTK-sok?"

Ez az emós mióta szitokszó, lenyúlta valamelyika csajod, vagy megbaszta felmenőd? Hogyan azonosítod hogy valaki emós? Abból mi következik még, milyen rossz tulajdonságok?
Az emósság egy divat, Moon soha nem lett népszerű, ezért gondolom, eggyel személyes konfliktusod lehetett. Ennél már csak az EMós pirézek a rosszabbak!

"Ingyen piát minden nap?"
Nem találkoztam ezzel a követeléssel, hol láttad? Ki mondta neked? Hogy hihetted el? Miért zavar, ha ezt követelik, olcsó gázt követeltek.

"Ne kelljen vizsgázni csak be kelljen járni?"

Ezt a követelést sem hallottam. Te valami belsős, jólinformált lehetsz, talán nem etika professzor, vagy ilyesmi?

"Vagy mivel jönnek még elő a kis pajtikák?"

Kis pajtikák jogokkal rendelkező, gondolkodó emberi lények, szemben a te ordas primitívségeddel.

"Megkapták amiért tárgyaltak úriember ilyenkor leül ha elérte a célját egy megbeszélésen és törekszik hogy a jóviszonyt, az együttműködést minél több ideig fenntartsák."

Milyen úriember? Gondolkozó ember. Amúgy meg átbaszták őket a palánkon, a nevetséges szarkupac alkotmányba teszika röghöz kötést. Hoffman és Balogh két balfasz egy pár.

"SZánalmas tudatlan ribancokat és és emós sorvas testű pélókat láttam abban a teremben, az un nevezett HAHA fórumon."

OK, szánalmas, meglehetősen szubjektív, én is sajnálom őket, hogy ekkora barmok közt kell kiállniuk érdekeikért, és máglyán égetik el őket. Nem lehet hogy hősök? Mégis inkább hősök, el merik mondani véleményüket a hatalommal szemben, a nagytekintélyű és félt patriarchakkal szemben, és a sok balfaszkommandós ellenében.

HŐSÖK.

Tudatlan. Ezt nehéz megítélni első látásra, biztosan csak dühből írtad, mert nem vettek föl anno sehova.

Ribanc. Valószínűleg fiatal nőnemüek látványa váltotta ki belőled ezt a jelzőt. Sok visszautasításban volt részed?

Emós, Sorvadt testű pélók. Na a sorvadt testet nagyjából látásból meg lehet ítélni, elhiszem neked. Nem gondolom hogy sorvadt testű embernek kevesebb joga van mint bárki másnak. Azt sem hogy butább. Esetleg gyengébb. Majd én kisegítem.

Ezt az emót tényleg nemértem, félve kérdem, legalább anyádnak jó volt?

A péló, péló, ha a te köreidben ezt használod himnemű fiatalokra (valamiféle kisfasz, koraimagömlés, puhapöcs komplexus miatt lehet ez, csak próbálok neked segíteni), nekem semmi balom nincs vele.

Kispajtás, tudom kik a barátaim, HAHA-sok nem. Éltalában csoportokkal nem barátkozom, csak egyénekkel. Lehet, ismernék egyet is, barátom lenne, az is lehet, nem.

Te biztos nem lehetsz az, leginkább nem a véleményed miatt, hanem előitéletességed, szélsőségesen beszűkült világlátásod, erőteljes komplexusaid miatt.

Makkasz 2013.02.13. 21:32:00

@Negyvenértelmiségi:
Ha károkat okoznak, törnek zúznak, fenyegetnek, embereket bántalmaznak, akkor söpredék, akár focihulligán, akár EMÓs, akár politikus.

Ha nem, nekem tökmindegy hogy hajrá Fradit vagy hajrá Újpestet skandál, szíve joga.

$pi$ 2013.02.13. 21:32:36

@RAMBO: Tudom, olvastam ezt a hírt. Semmit nem jelent, én a helyedben egyáltalán nem tulajdonítanék neki jelentőséget.

Az egész csávónak nem kellene jelentőséget tulajdonítanod, semmi hatása nincs az ország vagy a fidesz vagy a kormány vagy az én sorsomra. A tiedre sem lesz semmi hatása, ha nem foglalkozol vele.

Makkasz 2013.02.13. 21:36:23

@RAMBO: Szerintem sem áll mögöttük senki.

A félelmetes hogy fidesz és balfaszkommandósai mennyire keresik az ellenséget, paranoiásan minden mögött összesküvést sejtenek, addig elmenve, hogy saját gyermekeikkel szembeszállnak, vagy jó tanárbácsiként oktatják más gyermekeit.

Az az ijesztő, hogy a sötét hólyagokban nem merül fel kétség a felöl, hogy a kormány jól csinálja a dolgát. Sőt, nemhogy kritikusan néznék a balfasz tolvajokat, hanem el sem gondolkoznak a kritikán, tényeket nem hagyják hogy befolyásolják őket (a tények is nagy fideszellenes világösszesküvés részei), sőt el akarják taposni aki mást gondol.

Meneküljön ki merre lát, a demokrácia többszörös gyilkosság után totálisan halott.

Érdeke, lelkiismeret, pénze csak az egyénnek van, az államnak egyik sincs. Aki mást állít hazudik, csaló.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.13. 21:39:08

@Makkasz: akkor viszont azt várom tőled, hogy védd meg a "focihuligánokat" is azoktól a bolsiktól, akik bűncselekmények elkövetésével hozzák őket minden alap nélkül összefüggésbe. Ha már a leemósozottakért így kiállsz emberi jogi alapon.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.13. 21:42:05

@Makkasz: szerintem én voltam itt az egyetlen, aki érvelt amellett, hogy másként kellene a HaHa által 1. pontban követelt felsőoktatási reformot megcsinálni, ahogy a kormány csinálja. Meg voltak még a bolsik, akik szerint azért kellene lemondania Orbánnak, mert bolsi, és mert 2006-ban valaki felgyújtott egy autót, és persze mert egy névtelen fórumozó emósnak nevezett egy emóst.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.02.13. 21:43:01

@$pi$: Szerintem meg fontos, hogy helyére tegyük a dolgokat. Mert hogy-hogy nem a kincstári TV Hiradójába ennek a jóembernek egy mondata került, hogy "Fizettél már valaha adót?" majd utána a Hoffmann utód nyilatkozott arról, hogy milyen neveletlenek ezek a diákok.

Ez a csávó azért lett odaküldve, hogy bizonyítani lehessen, micsoda ellenállásba ütközik a HaHa. Ezért alapított a Jobbik is gyorsan egy degenerált diákszervezetet, aki szóról szóra ugyanazt nyomatja, amit ezektől a huligánok mondanak.

Amúgy meg bájdövéj, Pokorni volt az oktatási miniszter, amikor a keretszámokat DUPLÁJÁRA EMELTÉK. Ha felelőst keresünk azokra az egyetemistákra, akik ellébecolhatták a képzést, elsősorban rá kell mutatnunk.

És sajnos érint a dolog, mert három gyerekem van, akik (talán) egyetemre mennek. Egy rosszul kidolgozott oktatási rendszer feleslegesen vesz ki egy zsák pénzt a zsebemből.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.13. 21:50:37

@RAMBO: a bolsiknak mindig csak a pénz a baj, pedig a gazdaságot is mindig a bolsik kúrják el.

A szemkilövetés az nem baj, sőt az jó, az jár egy kukafelborításért. Meg amúgy is. Minek ment oda?

Nem baj az akasztás sem, ha "fasisztákat" akasztanak, persze attól még mélyen ellenzik a halálbüntetést.

A szovjet tankokkal sincs bajuk, hiszen 3,60 forint volt a kenyér, és az jó. Több pénz maradt az embereknél.

A brüsszeli diktátumokkal sincs bajuk, mert a Keletnek, Nyugatnak mindig igaza van. Persze egyszerre mindig csak az egyiknek.

Egy dolog van, ami nagyon nagy baj szerintük is, és nincs benne a pénz.

Ha leávósozzák a szemkilövetőket. Az nagy baj, az nagyon nagy baj.

Az emósozás is baj, bár az kisebb baj, de azért nagy baj.

Meg az Orbán, az is baj.

$pi$ 2013.02.13. 21:52:22

@RAMBO: "Fizettél már valaha adót?" majd utána a Hoffmann utód nyilatkozott arról, hogy milyen neveletlenek ezek a diákok.

Na, a Hoffmann is egy barom. A diákok meg neveletlenek. Tök egyértelmű.

"Ez a csávó azért lett odaküldve, hogy bizonyítani lehessen, micsoda ellenállásba ütközik a HaHa."

Ezt a csávót nem küldte senki. Te odaküldenéd bárhová is? Na ugye!

"Amúgy meg bájdövéj, Pokorni volt az oktatási miniszter, "

Az is egy nagy barom.

"Ha felelőst keresünk azokra az egyetemistákra, akik ellébecolhatták a képzést, elsősorban rá kell mutatnunk."

Az egész felsőoktatás szétrohadt. Ha felelőst akarunk keresni, akkor pillanat alatt találhatunk egy rakat felelőst, ilyet egy ember nem képes tenni... maximum atombombával.

"És sajnos érint a dolog, mert három gyerekem van, akik (talán) egyetemre mennek. Egy rosszul kidolgozott oktatási rendszer feleslegesen vesz ki egy zsák pénzt a zsebemből. "

Akarod mondani az enyémből, ugye? Merthogy három gyerekkel kötve hiszem, hogy nettó adóbefizető vagy, sokkal valószínűbb, hogy többet veszel ki az államból mint amennyit az állam belőled...

Makkasz 2013.02.13. 21:54:02

@Negyvenértelmiségi: Én nem védem meg a focihulligánokat, az emósokat sem.

Én a diákok meghallgatása és tisztelete mellett érvelek. A józan gondolkodás mellett érvelek. A kisebbségek jogai mellett érvelek.

Az hogy Cobs egy előítéletes, nyavalyás kis pöcs, az meg tény.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.02.13. 21:55:10

@$pi$: Nem hinném, hogy ne fizetnék több adót, mint amennyit az állam rám költ. Nagyon nem.

A tandíjat viszont nekem kell állnom, nem neked. :/

$pi$ 2013.02.13. 21:57:49

@RAMBO: Mennyi adót fizetsz? Óvoda, bölcsöde, gyes, gyed, ingyenorvos, ingyenbusz, iskolai képzés, mindent beleszámoltál? Sokan elfelejtik ám azokat a dolgokat, amik látszólag ingyen vannak...

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.13. 21:59:18

@Makkasz: meghallgattuk a diákokat. Meghallgattuk az adófizetőket is. Hol itt a gond?

Az adófizetők nem mondták, hogy ne legyenek egyetemek. Sőt.

De az emós kis buzi azt mondta, hogy ne legyenek stadionok.

Milyen alapon mond ilyet?

A lúdtalpasok jogán?

Az adót ezeddig semennyit nem fizetők jogán?

A bolsi barátai jogán?

A "focihuligán" sokkal nagyobb tiszteletet tanúsított a buziboy iránt, mint a buziboy az ő tanulását finanszírozó vállalkozó iránt. Ne tévesszen meg a karcos és az ájtatos fogalmazás.

Makkasz 2013.02.13. 22:00:10

@$pi$: Nekem minden ingyen volt. 200 mFt adót fizettem, és nem jár nekem semmi.

Látszólag ingyen van:)))))))

Miután beszedik a 80%-át az általad megtermelt pénznek, "látszólag ingyen van"

Érdeke, lelkiismerete, pénze csak az egyénnek van, az államnak egyik sincs. Aki mást állít hazudik, csaló.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.02.13. 22:05:18

@Negyvenértelmiségi: ha képes lennél nem szekértáborokban gondolkozni, nem kellene mindenképpen azt hinned, hogy aki nem ért egyet azzal, hogy ebben az országban a provokátor csőcselék alkalmazása a mindennapos politika részévé vált, az feltétlenül egyetért a szemek kilövetésével, vagy a szovjet megszállással. És egy másodpercig sem gondolom azt, hogy nem a kommancsok baszták el nagyon az utolsó két ciklusban a gazdaságot - mint ahogy azt sem, hogy most a kancsal hülye nem tett rá még egy lapáttal. Ha rajtam múlna egy börtönben ülne Megyó, Fleto, Matolcsi és Orbán.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.13. 22:05:25

Máris bemószerolta valamelyik biboldó az adófizetőt:

Eljárást indított a Debreceni Rendőrkapitányság a Hallgatói Hálózat (HaHa) debreceni szervezete hétfői rendezvényének "megzavarása" miatt

kuruc.info/r/2/108003/

$pi$ 2013.02.13. 22:05:33

@Makkasz: "Nekem minden ingyen volt. 200 mFt adót fizettem, és nem jár nekem semmi."

Nem nagyon tudlak követni...

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.13. 22:08:00

@RAMBO: az én szótáramban nincs olyan szó, hogy provokátor, ezt a szót a bolsik szokták használni. Számomra kétféle ember van, az egyik, aki elmondja a véleményét, és a másiknak is lehetővé teszi ezt, meg aki elmondja a véleményét, de a másiknak kilövi érte a szemét. Az utóbbiak szokták provokátorozni az áldozatukat.

Makkasz 2013.02.13. 22:08:23

@Negyvenértelmiségi: Ki vagy te hogy "meghallgattuk". Ki vagy te?????

A fiatalok, diákok a jövő. Saját boldogulásukat keresaik. kevesebben vannak. Még gyengébbek, nincs mögöttük oligarcha, tapasztalat.

Igen, nincs polgári értékrend sem. Ki teszi azt lehetetlenné? A fidesz. Állami mobiltárasaság, nyugdíjvédelmi biztos, adósságok kifizetése azok helyett akik felvették, irdatlan korrupció, irdatlan feudalizmus. "Meghallgattuk". Anyádat.

Ki vagy te?????

Stadionok? Mi a fasznak. Egy őrült despota lázálmai. Amíg csak egy gyerek éhezik, egy nem kapja meg a megfelelő oktatást, amíg fontosabb dolgok vannak, hagyjuk már a stadionokat.

Nem látod hogy röhejes???
Látványsport:))))))))))))

Ráadásul a magyar foci:))))))

Aki képes egyetlen percig stadion építésen gondolkodni, mikor leépítik az oktatást, elment az esze, nincs gerince.

"Meghallgattuk". Utolsó cinikus gazember vagy.

Attól senki nem lesz kisebb, hogy te lúdtalpasnak vagy emósnak szólítod.

Én nem járulok hozzá, hogy a befizetett 200 m ft-omból egy fillért is stadionra, focira költsenek.

Mi a normális? Ha otthagyják az embereknél a megkeresett pénzüket, 80% helyett 20% az összes adó. És akkor eldöntheti, hogy vesz stadionbelépőt, adományoz a focicsapatának, vagy tandíjat fizet. Ne a hozzád hasonló gennyedagyú birkák döntsék el.

Érdeke, lelkiismerete, pénze csak az egyénnek van, az államnak egyik sincs. Aki mást állít hazudik, csaló.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.02.13. 22:09:03

@$pi$: Mindent. Magánovi, pl. mert az államiban nem volt hely, ingyenbusz sose volt, a feleségem topmanager volt szülés előtt, a GYES, GYED többszörösét befizette már előre adóba. A nyugdíjállamosítás 8 millánkat vitte el. Sőt, annyira ügyelek arra, hogy ne legyek mínuszban az állammal, hogy tíznél többször adtam vért, hátha a feleségemnek kell majd a szüléskor - szerencsére nem kellett.

De ez az egész nem számít, szerintem ne forszírozzuk.

Makkasz 2013.02.13. 22:14:19

@$pi$: Ovis dolgokat beszélsz, "látszólag ingyen van". Amit az államtól kapsz mind nagyon drága, a piaci ár többszöröse.

Pl. szabad piacon az orvosságok olcsóbbak mint Moon a TB támogatott.

Vagy mikor Gyrucsány korházi számlát akart adni, hogy "lássuk mennyibe kerül", akkor szétdurrant az agyam, mikor havi több mint 250 eFt TB-t fizettem, amiért olyan biztosítást adnának, hogy az orvos monitoron nézné rendben vagy -e, folyamatosan, és nem vettem igénybe a kórházat, na akkor eltörtem volna a doki kezt mikor a számlát nyujtogatja, vagy hálapénzt kér.

Így világosabb?

A beruházások felébe kerülnének ha nem az állam csinálná, mert korruptak, tudatlanok, az ésszerűség nem számít (lásd ócsai lakópark 530 eFt m2 árú házai, a pusztában, aminél a budai felkapott lakások olcsóbbak).

Az államtól bármit várni ostobaság, ezzel adtok a politikus elit kezébe hatalmat. Ezért pofozzák hülyére a polgárokat hol a fidesz hol az MSZP.

Érdeke, lelkiismerete, pénze csak az egyénnek van, az államnak egyik sincs. Aki mást állít hazudik, csaló.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.13. 22:14:35

@Makkasz: tessék, nem értesz velem egyet, és máris anyázol, gazemberezel.

Te még mindig nem hallgattad meg ezek szerint, hogy mit akar a HaHa, és mit akarnak a sportszerető adófizetők?

$pi$ 2013.02.13. 22:17:15

@RAMBO: "GYES, GYED többszörösét befizette már előre adóba."

Nem arról volt szó, hogy a gyerekek előtt nettó adóbefizetők voltatok -e, hanem arról, hogy most mi a helyzet. :)

"A nyugdíjállamosítás 8 millánkat vitte el."

Az adóról volt szó, meg arról, hogy mennyit kaptok belőle vissza. A magánnyugdíj államosítását nem ér ide számolni, több okból sem, gondolom nem kell magyaráznom.

"Magánovi"
Hát azt, hogy a magánovi mennyi állami támogatást kap, azt nem tudom. Lehetséges, hogy semennyit.

Azért javaslom egyszer járj utána ennek, írd össze mi mibe kerül, igen érdekes lehet. Persze lehet, hogy pluszba jössz ki, de sokan meglepődnének, ha utánajárnának...

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.02.13. 22:20:44

@Negyvenértelmiségi: aha, tehát a kocsik felgyújtása a vélemény elmondása. Különös és szokatlan formája ez a kommunikációnak. Az is érdekelne, hogy a betonkocka rádobása az rendőr (a te szóhasználatodban: ÁVÓs) lábára az vajon a "kérem álljon arrébb, szeretném ellopni Mazsolát a vitrinből" szinonímája? Amikor a kopasz kretén egy seprűnyéllel ütötte a rendősök (ÁVÓsok) pajzsát, az a "elnézést, csak beugranék ide és kifosztanám a kólaautomatát" jelentéstartalmat hordozta?

Szerintem csapd hozzá bátran a provokátor szót a szókincsedhez, nem fog fájni. Akik a TV előtt balhéztak, provokátorok voltak - az első két sor az eseményeket kamerázó tömeg előtt. És a dábrácáni buzizó úriember ugyanilyen provokátor volt. Szeretett volna valami ellenállást kicsiholni a népekből, de egy "emóst" küldtek ellene hadba, befuccsolt a nagy terv.

Makkasz 2013.02.13. 22:22:03

@Negyvenértelmiségi: A sportszerető adófizetők:)))))))

Betegagyú. Akkor dobják össze a pénzt stadionra. Legyen 20% az adó 80% helyett.

És akkor a diák fizessen tandíjat.

A diákok, fiatalok a jövő. A foci a múlt. Annak is egy parányi szelete. Nemzetstratégia helyett csoki a bumburnyákoknak.

Ráadásul ma is vannak stadionok, ma is túl sok.

Mindenki el fog menni abból az országból Nyugdíjasok meg pártktonák majd járhattok meccsre.

Magam is focizom, szeretem a focit. De nem a gyermekeim elé való.

hiába érveltek ezzel, hogy van nlhány balfasz aki örül a stadionnak. Mire jó a stadion? mit szolgál?

Az anyédat képmutató hólyag.

Azért anyézok, mert visszataszító a stílusod, hányingert kell a "meghallgattuk", meg az ostoba debreceni, négyéves fiával meccsre jéárni akaró szánalmas hülye szembeállítása a boldogságért, lehetőségért küzdő fiatallal.

Makkasz 2013.02.13. 22:23:21

@Negyvenértelmiségi: A sportszerető fizesse meg magának amit akar, építsen stadiont, ne közpénzből.

Aki az állam mögé bújik, hogy mástól elvegyen, féreg.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.13. 22:23:47

@RAMBO: hogy jön ide ez egyáltalán? Már 2006. október 23-án is nagyon szar volt az a duma, hogy azért kellett emberek szemét kilőni, mert 1 hónappal előtte kilométerekkel arrébb valaki más csinált valamit.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.02.13. 22:24:48

@Makkasz: Egészen világos, hogy ennek üzleti vállakozásnak kellene lennie (lásd még: Allianz Aréna).

Magyarországon ebben ott az üzlet, hogy az állam pénzén építik a mindenkori csókosok. Nekik üzlet.

Makkasz 2013.02.13. 22:26:10

@Negyvenértelmiségi: Itt van amit a barátod mondott a fiataloknak, akiké a jövő:
Az a rohadt szerencse, hogy mi nagyon békés emberek vagyunk. Más kultúrákban már itt a székek repkednének, meg az üvegek, meg egyebek, mi baráti módon eljöttünk beszélgetni. Ha megkérlek, ne hazudjál bele a pofánkba négy centiről, hogy te nem mondtad el azt, amit a tévében láttunk! Ne nézzél már hülyének bennünket! Tizenhuszonharminc éve járunk futballmeccsre. A DVSC, Magyarországon egyetlen csapatként, az elmúlt tíz évben, leszámítva az utolsó évet, nagyon komoly adóbefizető volt. Tudod, mit jelent az, fizettél már életedben adót? Volt olyan fizetésed, amiért megdolgoztál, és fizettél adót? Debreceniek tízezrei dolgoznak meg azért, fizetik be az adójukat, hogy épüljön meg mondjuk ez a futballstadion, ahová a gyermekemmel, a négyéves gyermekemmel ki tudjak menni. Ádegy. Ádkettő. Ott tartottunk, hogy tíz éven keresztül a DVSC kemény tíz és százmilliókat fizetett be, adóforintokat, mert ez egy nyereséges vállalkozás. És nekünk debreceni polgároknak. Ha eljönnél akkor, amikor a DVSC játszik, akkor egy nagyobb meccsen tízezer ember kint van, mikor meg bajnok, akkor húsz meg harmincezer ember eljön ünnepelni. Ádegy. Ádkettő. Nem mondod el, azt mondok, amit akarok, ha nem tetszik, hívjál rendőrt. Na, hát erről van szó, jó, így van. Na, azt kisbarátom, hogy ha te a szádra veszed a debreceni futballstadiont, az egy rohadt egészségtelen dolog. Én csak ennyit akartam neked mondani. Jaj, elejtettem, bocs! Mér, maga ki, maga ki? Maga bemutatkozott? Akkor mér szólít meg? Leszarom a fórumotokat, nem érdekel! Mindenki tudja, hogy Amerikából pénzelnek benneteket. Hagyjuk már a süket dumát! Fel vagytok bérelve, huszonhárom forintos órabérért megvettek benneteket. Olcsó macskajancsik vagytok, tudod? Macskajancsik, olcsó macskajancsik vagytok, húsz forintért lehet benneteket megbaszni. Külföldről támogatnak benneteket, hallod, mindenki tudja. Örüljetek, hogy nem vertük szét az egész kocsmátokat!"

$pi$ 2013.02.13. 22:27:05

@Makkasz: "Ovis dolgokat beszélsz, "látszólag ingyen van". Amit az államtól kapsz mind nagyon drága, a piaci ár többszöröse."

Uhh. Szóval nem tudom lejött -e neked a "látszólag" szó jelentése. A "látszólag" szó jelen szövegkörnyezetben azt jelenti, hogy a felületes szemlélő tévesen úgy ítélheti, hogy ingyen van, pedig valójában nincs így.

Hadd mondjak egy példát: a szülő azt gondolja, hogy az általános iskola ingyen van, pedig a valóságban nyilván nincs ingyen. A "látszólag ingyenes" tehát nem jelenti, hogy "ingyenes" és azt sem, hogy "olcsó", azt jelenti, hogy "úgy tűnhet ingyen van".

Azt mondják, hogy "legyen ingyenes ez meg az", holott ingyenes soha nem lehet, csak egyesek hiszik, hogy ingyenes, mert "látszólag ingyen van".

Oké, hogy "ovis dolgokat" mondok, de érted -e? :)

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.02.13. 22:28:13

@Negyvenértelmiségi: a szovjet tankok meg az akasztások hogy jöttek ide?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.13. 22:28:55

@Makkasz: az is féreg, aki az adóból fenntartott köz- vagy éppen felsőoktatásért áll ki? Obama is féreg, aki bevezeti a TB-t?

Mindenkit leférgezel, aki bármiről is másképpen gondolkodik, mint te?

Miért pont a sport lett kipécézve az évi 10 milliárdos állami támogatásával, hogy ekkora indulatokat vált ki, hogy ismeretlen embereket férgeznek, gazembereznek miatta? Az orkokra elkúrt százmilliárdok például miért nem fájnak a magadfajta felelős hazaffy virilistáknak?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.13. 22:31:00

@Makkasz: ugyanazt mondja, amit te. Fizeti az adót, a DVSC is nyereséges vállalkozás, szeretne kapni valami "személyeset" cserébe, de legalábbis nem tűri, hogy akiket eltart, azok mondják meg, hogy stadiont, azt nem kapsz, mert vannak fontosabb dolgok is, például hogy engem eltarts.

Makkasz 2013.02.13. 22:31:33

@$pi$: Én értettem te mit mondasz, te nem értetted hogy mit mondok én. Nincs itt semmi látszólag. Nincs ingyen. Drága. Minden ember tudja, csak sokan azt hiszik kérhetnek. De ha kérnek azt valakitől elveszik.

Nincs "látszólag ingyen".

"Oké, hogy "ovis dolgokat" mondok, de érted -e? :)"

őőőő, próbálom 5 diplomámmal, közgazdasági doktorimmal felfogni, de nem sikerül. öööööö

köööszöönööm hogy segítettéééél. öööö

$pi$ 2013.02.13. 22:33:08

@RAMBO: "aha, tehát a kocsik felgyújtása a vélemény elmondása. Különös és szokatlan formája ez a kommunikációnak."

Miért lenne szokatlan? Teljesen szokásos módja ez a kommunikációnak, amikor a kormány nem érti mit akarnak az emberek, akkor ez a megszokott formája annak, hogy elmagyarázzák nekik[1].

[1] www.google.hu/search?client=ubuntu&channel=fs&q=riot+burning+cars&oe=utf-8&redir_esc=&um=1&ie=UTF-8&hl=hu&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=EQYcUce0MorLsgbCqYCwCQ&biw=1184&bih=604&sei=FwYcUZCSKYXotQbaooGAAg

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.02.13. 22:33:16

@Negyvenértelmiségi: csak a debreceni stadionra elköltenek 10 yardot. Tíz éven át fizettett be a DVSC 100 millát? Szuper! Akkor további 90 év, és visszajön a stadion ára!

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.13. 22:34:24

@RAMBO: az Operaház ára mennyi idő alatt jött vissza?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.02.13. 22:36:16

@Negyvenértelmiségi: Felőlem bezárhatják azt is.

A Kispesti stadiont miért lehetett megcsinálni magánpénzből?

$pi$ 2013.02.13. 22:38:09

@Makkasz: "Nincs itt semmi látszólag. Nincs ingyen. Drága. "

Okés, te nem látod úgy, hogy ingyen van. De a rohadt életbe egy csomóan úgy látják, úgy beszélnek róla, úgy emlegetik. Nem azt mondtam, hogy te ingyenesnek látod, de azért annyira nem lehetsz egoista, hogy az "ingyenes közoktatás" meg az "ingyenes felsőoktatás" meg az "ingyenes egészségügyi ellátás" kifejezések után azt mondod, hogy ezek *senkinek* sem *tűnnek* ingyenesnek?

A fél ország *ingyenes* ezt meg azt követel, de szerinted senkinek sem tűnnek ezek ingyenesnek? Áhhh....

Makkasz 2013.02.13. 22:39:44

@Negyvenértelmiségi: :))))) Az nem vélemény hogy "meghallgattuk" és inkább stadion, az szánalmas.

A világon nagyon sok helyen, nem támogatják az élsportot egyáltalán. Lásd usa. Azért nem, mert nem lehet adófizetők pénzét arra használni, hogy némely adófizető azon jól érezze magát.

Az élsportot, különösen olyan szegény országban mint Magyarország, bűn támogatni.

Ha megnézed az olimpiai érem táblázatot, Mo, sok mutatóban (GDP-re jut érmek), legelöl van. Mire jó ez?

A foci ráadásul nem élsport.

Az élsportot az fizesse meg, akit érdekel.

A tömegsport más tészta. Az egészség, fittség, és a tömegsportból kifejlődő élspportolók (saját erejükből, magántámogatókkal), akik példaképek lesznek fontosak. Legtöbb országban sportra költött pénzedre adókedvezmény jár, vagy biztosíásod díja csökken.

Sajnos aki összehasonlítja az "debreceni ultrát" a diákokkal, azt mondja "meghallgattuk" az féreg,

Ha a véleményed az, hogy fontosabb a stadionépítés, mint az oktatás, nem értek veled egyett, és nem barmoznak le, csak felmegy a vérnyomásom a butaságodtól.

Ha mások mögé bújsz, fölényeskedsz"meghallgattuk", akkor egy szánalmas kis féreg vagy.

Obama TB biztosítását nem értem, pedig itt élek. Nem tudom megítélni jó-e. Az egyenlősdi, a pénzek újraelosztása állam által nem jó.

A magyar rendszer katasztrófa.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.13. 22:40:43

@RAMBO: mert valaki úgy döntött, neki az megéri.

Egyetemek is működnek magánpénzből, akkor onnan is vonuljon ki teljesen az állam? Hát a közoktatásból? 10 év alatt sem termeli ki az árát.

Makkasz 2013.02.13. 22:42:09

@Negyvenértelmiségi: Jajj, az eleje lemaradt:
"Akkor itt álljunk már meg egy kicsit, hadd kérdezzem meg, Debrecenben a futballra utoljára mikor adtak pénzt? Mikor épült Debrecenben utoljára futballstadion? Mert ez kurva jó duma, amit elmondtál kisbarátom, de teljesen másról beszélsz. Gondolkozzál egy kicsit, 1932-ben épült a nagyerdei stadion, egyetlen megyei jogú város vagyunk Magyarországon, ahol az elmúlt 80 évben nem épült stadion. Akkor miről beszélsz, hogy a kultúrára? Épült a MODEM, a stadion következik. Ne gyere azzal a süket dumával, hogy a HírTv így megvágta meg úgy megvágta! Amit elmondtál, azt elmondtad. Bármennyire is buzinak nézel ki, próbálj már meg férfimódon viselkedni, és álljál ki a szavaidért, amit elmondtál. Én a terminátor vagyok, nem a moderátor.

Az a rohadt szerencse, hogy mi nagyon békés emberek vagyunk. Más kultúrákban már itt a székek repkednének, meg az üvegek, meg egyebek, mi baráti módon eljöttünk beszélgetni. Ha megkérlek, ne hazudjál bele a pofánkba négy centiről, hogy te nem mondtad el azt, amit a tévében láttunk! Ne nézzél már hülyének bennünket! Tizenhuszonharminc éve járunk futballmeccsre. A DVSC, Magyarországon egyetlen csapatként, az elmúlt tíz évben, leszámítva az utolsó évet, nagyon komoly adóbefizető volt. Tudod, mit jelent az, fizettél már életedben adót? Volt olyan fizetésed, amiért megdolgoztál, és fizettél adót? Debreceniek tízezrei dolgoznak meg azért, fizetik be az adójukat, hogy épüljön meg mondjuk ez a futballstadion, ahová a gyermekemmel, a négyéves gyermekemmel ki tudjak menni. Ádegy. Ádkettő. Ott tartottunk, hogy tíz éven keresztül a DVSC kemény tíz és százmilliókat fizetett be, adóforintokat, mert ez egy nyereséges vállalkozás. És nekünk debreceni polgároknak. Ha eljönnél akkor, amikor a DVSC játszik, akkor egy nagyobb meccsen tízezer ember kint van, mikor meg bajnok, akkor húsz meg harmincezer ember eljön ünnepelni. Ádegy. Ádkettő. Nem mondod el, azt mondok, amit akarok, ha nem tetszik, hívjál rendőrt. Na, hát erről van szó, jó, így van. Na, azt kisbarátom, hogy ha te a szádra veszed a debreceni futballstadiont, az egy rohadt egészségtelen dolog. Én csak ennyit akartam neked mondani. Jaj, elejtettem, bocs! Mér, maga ki, maga ki? Maga bemutatkozott? Akkor mér szólít meg? Leszarom a fórumotokat, nem érdekel! Mindenki tudja, hogy Amerikából pénzelnek benneteket. Hagyjuk már a süket dumát! Fel vagytok bérelve, huszonhárom forintos órabérért megvettek benneteket. Olcsó macskajancsik vagytok, tudod? Macskajancsik, olcsó macskajancsik vagytok, húsz forintért lehet benneteket megbaszni. Külföldről támogatnak benneteket, hallod, mindenki tudja. Örüljetek, hogy nem vertük szét az egész kocsmátokat!"

$pi$ 2013.02.13. 22:42:27

@RAMBO: "Akkor további 90 év, és visszajön a stadion ára! "

Nem beszélve arról, hogy mennyi pénzt fizetnek be a kocsmák meg a sörgyárak! Ingyen sört mindenkinek! :) Focisták uralják az országot, ez a szomorú igazság... :(

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.02.13. 22:42:39

@$pi$: Ez Londonban kb. 3100 letartóztatást eredményezett.

Makkasz 2013.02.13. 22:45:19

@$pi$: Értem mi bánt, és igazad van. Nem akartalak bántani, csak a hülyék felbaszták az agyam.

Ezt a mondást terjeszt (én találtam ki:)), ha egyetértesz vele:

Érdeke, lelkiismerete, pénze csak az egyénnek van, az államnak egyik sincs. Aki mást állít hazudik, csaló.

Talán segíti a megvilágosodást, ha lassan. is.

Ne haragudj!

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.13. 22:45:21

@Makkasz: ezt az ELTE-BTK cociológián tanítják, hogy a tömegsport támogatása jó, az élsport támogatása rossz? Sokaktól hallottam már, emósoktól főleg.

A valóságban aki ismerősöm csak focizott valaha, és nem kevesen vannak, mind azért kezdtek el focizni, mert olyanok akartak lenni, mint a Puskás, a Bene, a Nyilasi, a Détári, az Illés Béla vagy éppen mint a Messi.

Persze Bezzegnyugaton minden idilli ezen a téren is. Magánklubok működnek üzleti alapon. 100 éves költségvetésük az adósságuk, az nem baj, azt át lehet hidalni így-úgy. Persze az államnak ehhez semmi köze.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.13. 22:46:29

@Makkasz: nem bújok senki mögé, azért írtam, hogy meghallgattuk, mert feltételeztem, hogy te is meghallgattad.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.02.13. 22:48:45

@Negyvenértelmiségi: a különbség az, hogy az államnak feladata a közoktatás, de nem feladata stadionok építése. Ezért hamis a dábrácáni fidesz aktivista ultra mondandója.

$pi$ 2013.02.13. 22:48:53

@RAMBO: "Ez Londonban kb. 3100 letartóztatást eredményezett. "

Nagyon helyes. Bár példának inkább Párizst hoznám, ott inkább voltak ezek politikai nyomásgyakorlások mint Londonban, ott inkább csak szabadrablás volt.

Jól teszik a pógárok, hogy rendetlenkednek meg gyújtogatnak, a rendőrség meg jól teszi, ha letartóztatja őket.

Az állam meg jól teszi, ha kifizeti a kiégett kocsikat, mert nem a tulajdonos miatt gyújtották fel őket, hanem a rossz kormányzás miatt.

Makkasz 2013.02.13. 22:49:03

@Negyvenértelmiségi: Most akkor kőkemény üzletembertől is hallottad.

Bizony az élsport, ahogy az üzlet sem az államnak való.

A fociról meg mint élsportról beszélni kár. Egy őrült balfasz lázálma, semmi több.

A stadionok, ha megépülnek, örök mementói lesznek Orbán nárcizmusának, ostobaságának.

Az államilag nem támogatott helyeken is vannak élsportolók, pl, Phelps.

Makkasz 2013.02.13. 22:50:04

@Negyvenértelmiségi: Nem azért írtad, hogy erősítsd véleményed, érvként.

Sajnos nem jött be, utolsó gazember vagy, mint a debreceni trágyaagyú tróger.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.13. 22:52:10

@Makkasz: ez egy őszinte, szenvedélyes igazságbeszéd volt, egy retorikai bravúr. A szóhasználat az erős érzelmi töltöttség miatt természetesen erősebb volt a szokványosnál, de ezen retorikai eszköz alkalmazása a szituációra tekintettel indokolt volt. Az elmúlt 20 év egyik legjobb, legfontosabb, legigazabb beszédét hallhattuk.

$pi$ 2013.02.13. 22:52:24

@Makkasz: "Érdeke, lelkiismerete, pénze csak az egyénnek van, az államnak egyik sincs. Aki mást állít hazudik, csaló."

Hát már megjegyeztem. :) Ezt én két külön mondásban szoktam emlegetni, de ugyanaz:

"Az állam és a vállalat nem személy, nincsen szándéka, nincs akarata és nincsenek emberi tulajdonságai."

"Az adó lopás."

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.13. 22:53:26

@RAMBO: és ki meg, mi az állam feladata, lemaradtam volna az alkotmányozó nemzetgyűlésről? Vagy az emósok mondják meg? Vagy bárki megmondhatja, csak a "focihuligánok" nem?

Makkasz 2013.02.13. 22:54:36

@$pi$: Nem rossz az sem.

Az adó nem mindenütt lopás, van ahol transzparensen, egyének érdekében költik el.

De Moon tényleg az.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.13. 22:56:42

@Makkasz: szerintem nem vagy tisztában az élsport jelentésével. Nem úgy van ez, hogy a foci az élsport, a látólabda pedig nem, hanem úgy van, hogy a foci Bajnokok Ligája az élsport, országos szinten az NB1, NB2 is az, de a Megye 3 az már nem az. Élsport kb. = profi sport, olyan bajnokságok, ahol főállású sportolók játszanak leginkább.

Az élsportolók, pl. a Loki jó játékosai azok, akikre felnéznek a Loki serdülő 3 gyerekei, akik azért fociznak, hogy egyszer majd ők is felvehessék ugyanazt a mezt.

Kezded már érteni, vagy van valami kérdésed ehhez a témához?

$pi$ 2013.02.13. 22:58:28

@Makkasz:
"Az adó nem mindenütt lopás, van ahol transzparensen, egyének érdekében költik el."

Pénzt szerezhetsz: 1) valami eladásával 2) lopással 3) ajándékként.

Van negyedik mód? :)

Makkasz 2013.02.13. 23:00:07

@Negyvenértelmiségi: A focihoz nem kell stadion. A profi futballhoz kell.
A profi futball üzlet. Építsen magának. A jó focizáshoz nem kell stadion.

Nincs mit megérteni a végtelen ürességen.

Makkasz 2013.02.13. 23:01:34

@$pi$: Ja, igaz.

Ebben a rendszerben úgy van a hangosabb, a több szavazót magában foglaló tábor szerez magának, lop másoktól.

Közben elbújik mások mögé.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.02.13. 23:02:16

@Negyvenértelmiségi: szociológia foglamak definíciójára a futballhuligánoknak alkotmányozó nemzetgyűlést szoktak összehívni? Ez meglep.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.02.13. 23:05:17

@Negyvenértelmiségi: Poleksicre pl. méltán lehetnek büszkék. Nincs szebb annál, mint amikor egy csillogó szemű gyerek az apja elé áll: "Apu, én is szeretném, ha megvennének a focimaffiózók! Vegyél nekem egy stoplis cipőt!" A szívnek meg kell szakadni ilyenkor.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.13. 23:05:37

@Makkasz: az atomfizika is üzlet, mégis fizetjük a fizikusképzést. Pedig építhetne magának is atombombát.

Az megvan neked nagyjából, mibe kerül mondjuk egy edzőpálya (100*50 méteres, nem kispálya) megépítése, fenntartása?

Egy stadionban ilyen is szokott lenni, több is, nemcsak első számú pálya.

Ilyeneken játszanak amatőr, illetve utánpótlás csapatok tucatjai (csak a DVSC utánpótláscsapatainak száma meglehet egy tucat - ez már eleve több száz gyerek).

Hallottál már ilyenről, vagy ezt már nem oktatták az ELTE-BTK cociológia-romológia-zsidológia szakon?

Makkasz 2013.02.13. 23:06:22

@Negyvenértelmiségi: Nézd, nem egy szinten beszélünk, áthidalhatalannak tűnik az értelmi különbség, ez az én hibám.

Elfogadom, hogy szerinted a stadion építs fontosabb, mint az oktatás. a

Fogadd el, szerintem meg a stadionépítés förmedvény, nemzetellenes bűncselekmény, hazaárulás a mai helyzetben, és egyetlen tanár egyszeri megjutalmazása 20 eFt-tal kiváló teljesíményéért, vagy egyetlen osztálynak meglyutalmazása két zacskó negróval kiemelkedően jó természetvédelmi hozzáállásukért, szemétgyűjtésére, számomra többet ér mint az összes tervezett stadion együttvéve.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.13. 23:08:42

@RAMBO: nem tudom, mit csinált Polekszics, az tény, hogy megbüntették, mert nem jelentett egy bundamegkeresést. De ennyi erővel közgazdász se legyen senki a Madoff miatt stb. Most azt akarod bebizonyítani, hogy a Loki BL-szereplése nem indított el egyetlen gyereket sem afelé, hogy levegye az emós ruhát, átöltözzön stoplis cipőbe, és egészséges életet éljen?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.13. 23:10:53

@Makkasz: sehol nem írtam, hogy a stadionépítés fontosabb, mint az oktatás.

Írtam viszont, hogy ép testben ép lélek.

A hahás kis buzi csinált a kettőből ellentétpárt. Meg te.

Makkasz 2013.02.13. 23:12:22

@Negyvenértelmiségi: figyelj, megsúgom, nincs olyan hogy cociológia, és nem is humoros. Tudod, "a cigi ma már nem menő", nyilván nem tudod az idézőjelet mire vélni.

A pályák megvannak, minden városban, elgazosodva, gondozatlanul. mégegy építése ezen nem segít.

Szégyen és gyalázat, az is ahogy a gyalázatot véded.

Mint focista, jelenleg is aktívan focizó, nem értem mit oktatsz a rakat korrupt szarságról.

Elfogadom, te stadiont akarsz. Szerintem az meg baromság. Én már befizettem 200 MFt adót, te még az elsőnél sem tartasz. Szerintem a jövő a fiatalokért, szeretem a gyerekeimet, szerinted a jövő a focisátké és a szurkolóké.

Ok, örülök hogy megismertük egymást.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.02.13. 23:16:09

@Negyvenértelmiségi: mintha a Loki BL szereplése idején nem lett volna stadionja. Ez tehát nem érv.

Makkasz 2013.02.13. 23:16:21

@Negyvenértelmiségi: Persze, mert ellentétes is. Ha millirádokkal többet költesz stadionra, mint amennyit az oktatásból kivonva emberek álmát töröd össze, igeni össze kell hasonlítani.

Stadion: balfasz despota lázálma.

Oktatás: esély hogy a jövő jobb legyen.

Ilyen egyszerű.

Nem tudom mitől lenne a hahas buzi, vagy emos, de ha az, akkor az. ettől még nem való előrébb a stadion mint két zacsi jól elosztott negró.

Ekkora szarságot mint a stadion nehéz elképzelni, mondjuk a másik végén ott a MŰPA, mikor elvették Gyesünke, és akkor 110 mrd-ből megépítették azt a szart, amiből most fidesz akar mégegyet.

ugyanmár.

Hangyaboly álla, élén a nárcisztikus királynő orbánnal.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.13. 23:22:16

@Makkasz: szalmabábot csépeltél végig, általam soha nem mondott állításokat szedtél ízekre, ti. hogy én az oktatás HELYETT sportra akarom költeni az adót. A tiédet, a 200 milládat.

Ezzel szemben azon akadtam ki, hogy az emóboy a sport HELYETT az oktatásra akarja költeni az adót. Ezen akadt ki a megjelent vállalkozó is.

Azt sugallod, mintha itt csak te lennél az, akinek fontosak a gyerekei, hiszen te tudod a tutit, és az a jó neki. A többiek csak el akarják butítani a gyereküket, focimeccsre akarják vinni őket matekóra HELYETT.

A 200 milládból persze.

Egy élmény volt szerintem is.

Csá.

Makkasz 2013.02.13. 23:27:53

@Negyvenértelmiségi: NEM ÉRTED.

Futballstadionra egy fillért sem amíg nem tökéletes az oktatás, amíg egy gyermek is éhezik, amíg nem tökéletesek az utak....

Az emoboynak igaza van. Ekkora hülyeséget, vasbetonra költeni a pénzt művelt emberfők helyett.

Ha nem lesz oktatás, akkor csak a stadion marad. Ezt meg a vezérszurkoló állította szembe, csak nincs agya, nem gondolkodik. Ne legyen oktatásra pénz, inkább a stadion, ahová ő, a 4 éves kisfiával. tovább nem pörgött a terminátor agy, hogy a kisfiú lesz majd 18 éves, a szurkoló meg nyugdíjas. Nem baj, majd jókat szurkolnak egyet a Lokinak. A marhák.

Emoboy. Eddig nem szerettem az emosokat, megszerettetted velem.

Makkasz 2013.02.13. 23:56:44

@Negyvenértelmiségi:
Mikor akadály hogy szurkolók nem férnek be a stadionba (mondjuk ha akadálya lenne, akkor sem adóból kéne építeni)?

Üresek a lelátók.
Idióta lázálma az egész.

A stadionra szánt pénzből (ha nem szabványos), száz évig ingyen lehetne a legközelebbi szabványos stadionhoz utaztatni az összes ultrát, nem mintha ezt is kéne.

STADION. VILÁG BIRKÁI.

Makkasz 2013.02.14. 00:21:14

@Negyvenértelmiségi: Még valami, ha el lehetne költeni 30 mrd Ft-ot (min ahogy tilos) focira, a foci érdekében, akkor mint üzletember, utoljára költeném stadionra.

Kérdés, hol segítene focin és szurkolókon 30 mrd? Mi van a jelenlegi létesítményekkel? Mi a kihasználtságuk? Okz-e ez problémát? Mi a szúk keresztmetszet? Edzőképzés? Jó focisták orszákban tartása (by the way, miért nem azokat kötik röghöz)? Fűnyírás? Korszerű pálya?Utánpótlás? Világítás?

Tehát a stadionépítés nem csak a társadalom, diákok szembeköpése, hanem egy rettenetes butaság, egy idióta lázálma.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.14. 02:09:37

Borzasztóan zavaró az nyitómondatban a szóismétlés. Még ezen a mai Síkbolygón is. Nem lehetne így? " Zsákutcába keveredvén eltévedt a HaHa [...]"

sötéthülye.tahóbarom 2013.02.14. 09:41:57

@poszt: Békejobbot? Te mégis mi a faszról beszélsz?

Az meg, hogy Klinghammer egy nagyképű bunkó, miért is jelenti azt, hogy a diákságnak bármit is fel kellene adnia?

Egy kis jobban szervezettség tényleg jót tenne, de ez pont a legkevésbé fontos az egészben.

2013.02.14. 10:22:01

@Makkasz: Ez nem pusztán lázálom. Mo-n van egy viszonylag széles réteg, amely ha stadion víziót lát akkor észérvekkel nem tudsz hatni a gondolatmenetére (ha van olyan neki) és minden erkölcsi gátat levetve, arra is feljogosítva érezné magát hogy vért ontson sztereotip marhaságokra hivatkozva. Tehát ezzel már képeztek egy újabb törésvonalat a társadalom amúgy is darabos felületén. Egyébként a gépezet taktikát kezd váltani sejthetően, a régi módszer, hogy a népet balibsi szimpatizánsokra és jobboldaliakra osztják fel, egyre kevésbé működik. A generációk közötti törésvonallal próbálkoznak, a vidéki rétegek és a városi értelmiségi réteg szembeállítása stb... "az én adómbó ne lopjátok a napot az egyetemen és ne vegyétel el a stadionomat" :)

Érdekes és részletekbe menő fejtegetéseket itt tudsz olvasni:

www.kibulizottorszag.net/

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.14. 10:33:29

@dr kotász: pedig csak egy igazi törésvonal van, ez pedig a szemkilövető bolsik és az emberek között van. Ez az a két tábor, akik soha nem fognak egymással összefogni semmiben, és egy kanál vízben megfojtanák egymást. Mindenki más csak alkudozik, vitatkozik. Más kérdés, hogy a bolsik egyes vitákat úgy próbálnak beállítani, mintha ott is akasztófákról lenne szó, ahogy ők szokták.

Például ha valaki sokallja a soros nyugdíjemelést, akkor a bolsik azzal jönnek, hogy a saját szüleiket akarják éhen halasztani a "jobberek". Mert azok ilyenek. Ellentétben a bolsikkal, akik nem terrorizálják az országot 100 lve, nem rontottak még rá egyszer sem a nemzetre, sosem deportáltak keletre is, nyugatra is százezreket, soha nem tömeggyilkoltak, soha nem lőttek ki szemeket.

Ez az emóboy még simán lehet rendes ember, fiatal még, nem igazán van képben a társadalom, az ország működéséről. Jelen pillanatban ő csak egy álértelmiségi. De majd elkezd dolgozni, és mindjárt érteni fogja, miről beszélt neki a baseballsapkás úr.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.14. 10:41:44

"Mi nem érjük be a kommunista politikusok semmire sem kötelező ígéretével, nekünk azt kell elérnünk, hogy az uralkodó párt ha akar, se tudjon erőszakot alkalmazni ellenünk."

2013.02.14. 10:43:17

Őszintén, ezzel a címmel valami arrogáns, szemétkedő posztot vártam, de kellemesen csalódtam.

Ugyan én is egyetemista vagyok, és nem értek egyet a kormány lépéseivel, mégse b@sztam el az időmet ilyenekre.

2013.02.14. 10:44:22

@Negyvenértelmiségi: Bocs de én a bolsikkal egy kalap alá veszek minden olyan szervezetet amelynek köze van a hatalomhoz, részt vesz a gépezet működésében, akár fidesz, akár dk, akár mszp. Nem tudom mennyi idős lehetsz, elég érett vajon ahhoz hogy felfogd, de talán tudat alatt érzed, ha máshol nem is, hogy ez a fikázás, emoboyozás, buzizás, zsidózás, stb. egyrészt saját magadat minősíti és nem azt akiről beszélsz, másrészt ennek semmi köze nincs a témához.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.14. 10:58:12

4+4 milliárdért veszünk notebookot az orkoknak:

kuruc.info/r/2/108012/

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.14. 11:02:00

@dr kotász: szerintem még mindig nem esett le neked, hogy a hahás csákó volt az, aki belepukkantott a lisztbe.

Az is visszás lett volna, ha azt mondja, hogy ne az orkoknak vegyünk notebookot, hanem neki, de ezzel csak az orkok találták volna be, és nem az adófizetők.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.14. 12:02:39

Megmondta a frankót az Ultras Liberi a nyomiknak: ultrasliberi.hu/?p=25638

Kitűnő észrevétel, hogy hiába reklamálnak a nyomik, amikor 120 kilós ultrák jelennek meg a rendezvényeiken, ők is éppen ezt csinálják, amikor százan hajtanak át a tiltakozó portáson.

Jó kis cikk, érdemes elolvasni.

Pompásan érvelnek az ultrák.

Ép testben ép lélek.

2013.02.14. 12:42:18

@Negyvenértelmiségi: Hozzászólás nem engedélyezett:))

Már írtam, bármelyik harcművészeti klub komolyabb felkészültségű sensei-ét, tagjait megkérded a fociról általában lilulni kezd a dühtől az arcuk. Ugyanúgy rühellik azt a felesleges pénzpazarlást amit a fociba ölnek mint amiről pl Debrecenben beszéltek a HaHa gyűlésen. A fenyegetőző bloggernek azt tanácsolnám hogy ne 18-20 éves srácokat próbáljanak feloszlatni. Menjenek el egy nagyobb dojoba vitatkozni, esetleg egy ustawkát zavarjanak le egy komolyabb kickboxer csapattal... Amiről ebben a blogban szó van az már nem civilizáció baszki, az ilyen költözzön el fehéroroszországba vagy mongóliába.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.14. 12:55:48

@dr kotász: százas rajban letarolt portásnéni jó, öt nagydarab ultra 20 nyomi ellen rossz?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.14. 13:09:40

Beszámoló a budapesti meccsről elsőkézből:

ultrasliberi.hu/?p=25652

Az azért megdöbbentő, hogy a szélsőségesen cionista Vízentál intézet hírszerzője is hogy, hogy nem, de pont ott figyel a hahások között.

2013.02.14. 13:13:46

@Negyvenértelmiségi: Portás nénit senki sem tarolt le, ez blődli. A polgári engedetlenség és a terror között pedig óriási különbség van...

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.14. 13:21:34

@dr kotász: mit mondtál, amikor Budaházyék lezárták az Erzsébet-hidat, és a szavazatok újraszámlálását követelték?

A.) Bolsi duma: szét kéne verni őket a rendőröknek, hogy képzelik ezt? Ráadásul fasiszták is, főleg az a copfos szkinhed, látszik rajta. Börtönbe kéne őket dugni, de előtte jól megverni őket, aztán meg benyújtani nekik a számlát is. Hány millió ember nem jut el miattuk a munkahelyére? És különben is hogy képzelik, hogy csalnak a bolsik a választásokon? Egyébként is a szintén bolsi Pintérnél reklamáljanak.

B.) Nagyon helyes, számolják csak újra, nehogy kétség férjen a legitimitáshoz. Békésen tüntettek, joguk van hozzá. Ezért váltottunk rendszert, hogy szabad legyen tüntetni.

2013.02.14. 14:01:56

@Negyvenértelmiségi: Milyen jogon hívod őket nyomiknak? miben van te náluk különb úgy egyébként? Főleg névtelenségbe burkolózva?

Itt max. én hívhatnám őket annak, lévén hogy én is egyetemista vagyok és engem is felháborít a kormány politikája, de tüntetés helyett inkább tanulok, hogy valami hasznát is vegyem a jelenlétemnek.

De nem szólom le őket, mert annál több eszem van - és neked is lehetne, csakhát ez a magyar mentalitás...soha nem egymásért vagyunk, hanem egymás ellen! Igen, az célra vezető minden bizonnyal!

Hányok ettől az országtól...

2013.02.14. 14:03:14

@Negyvenértelmiségi: *vagy

Igen, tudom, meg lehet kövezni, jöhetnek a grammar nazi-k.

2013.02.14. 14:13:14

@Negyvenértelmiségi: Budaházyék csak az úgynevezett oldalak látszólagos szembenállását erősítették, a megosztást. Budaházyék hídfoglalása akkor lett volna elismerésre méltó amennyiben új alkotmányozásért, a választási rendszer demokratizálásáért, vagy, ami lényeges, a kommunista utódpárt hatalomból való kizárásáért tették volna. De nem ez miatt tették, csak egy nevetséges álprobléma miatt csináltak egy színjátékot. Majd Budaházyt tessék lássék előzetesbe, majd házi őrizetbe helyezték. Lényeges az is hogy a polgári engedetlenséggel mire hívod fel a figyelmet, például arra hogy az egyetemeknek nincs fűtésre és áramra anyagi fedezetük. Pl Sopronban az NYME-n nyáron nem volt áram. Tudod ez mit jelent baszki? Tudod mit jelent ha egy rommá vált társadalom az értelmiségi rétegtől is megválik? Mindezt bugyuta szlogenekkel feltüzelt, megtévesztett csoportok támogatásával.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.14. 15:36:37

@Katamori: azon az alapon hívom őket nyomiknak, hogy még a saját maguk által szervezett felvonuláson is eltévednek. Azon kívül aki bolsikkal és cionistákkal kokettál, azt hadd ne becézgessem már. Azzal is rászolgáltak a nyomi megnevezésre, hogy beálltak a bolsi lúdtalpasok mellé a sport ellen tüntetni.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.14. 15:41:07

@dr kotász: Orbánék 2002-ig lehoztak egy közepesre értékelhető kormányzati ciklust, a régiót vezettük minden tekintetben, a kilátások kitűnőek voltak, a bolsikon kívül mindenki jól érezte magát az országban, optimista hangulat uralkodott.

Aztán jöttek a bolsik, és mindent elkúrtak. Nemcsak a gazdaságot, a reményt is, a jövőt is, és még szemeket is lövettek ki. Tetézték ezt a folyamatos antimagyarizmussal és egyéb ordas eszmékkel, gyakorlattal.

Budaházy egy vátesz volt, úgy is mondhatnám, persze van benne túlzás, mert a bolsiktól kb. azt lehetett várni, ami következett.

Ráadásul sárba tiporták a polgári Magyarország koncepcióját, nevetség tárgyává tették a polgárokat. Előkapták a zembereket meg a kisembereket, és gőzerővel proletárosítottak mindent, még a Fideszt is észrevehető mértékben.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.14. 15:49:08

@dr kotász: Budaházy új alkotmányért küzdött. Olyannyira, hogy le is írta, milyen elvek alapján képzeli azt el. Emiatt vetették börtönbe az ávósok ún. "alkotmányos" "rend" megdöntésének kísérletéért, és emiatt tartották éveken át fogva siralmas körülmények között, feleségétől, 3 kisgyermekétől elzárva.

Budaházy persze nem bölcsész, hanem mérnök, nem csoda, hogy veszélyesnek tartották a bolsik.

Őt nem is lehetett megfélemlíteni, mint a hahásokat, akiknek bekérte az ellenőrzőjét a rektor, mire ők engedélyt kértek a meghunyászkodásra.

Budaházy szólásszabadságáért miért nem szállt síkra az "értelmiség"?

Miért nem álltak mellé, amikor bevitték az Erzsébet-hídról?

Miért nem álltak mellé, amikor bevitték az EU-ellenes kampány miatt is?

Miért nem álltak mellé, amikor az alkotmányozási tervezete miatt vetették évekre börtönbe?

Én kiállok a hahások szólásszabadságáért, és nagyon örülök, hogy végre nem az a hatalmi válasz, hogy kilövik a tüntetők szemét, meg bebörtönzik őket. Ettől még nyomik.
süti beállítások módosítása