Jóllakatná a kecskét, de a biztonság kedvéért megőrizné a káposztát az oktatási államtitkárság. Hoffmann legújabb ötlete szerint ugyanis visszamenőleg kapnák meg a pedagógusok az elmaradt béremelést, ha csúszna az életpályamodell – ahogy arról egyre többet hallhatunk.

Államtitkárunk szerint hasonló megoldásokkal mégis elindulhatna a program 2013 szeptemberében, ami rendkívül jól hangzik, de valljuk be, csupán látszólagos bevezetést jelentene. A struktúra talán új lenne, a pedagógusok ezután kategóriákba osztva dolgoznának tovább, de a lényeg megint elveszne: a pénz maradna a régi. Sokan dobálóznak azzal a ténnyel, hogy a tanárok számára a nyári szünet már elég luxus, minek akarnak normális fizetést. Ők valószínűleg még nem tanítottak soha. Vicc, hogy ma Magyarországon egy pedagógus külön munkákat kell vállaljon, hogy legyen pénze a rezsi mellett a kenyérre, meg a gyerekére is. Azért vicc, kedves hőbörgők, mert a különmunkával éppen a ti gyerekeitekre szánt idő veszik el: a készülés arra az órára, szakköre, felzárkóztató foglakozásra, tehetséggondozó órára, amelyen a ti gyerekeiteket neveli. Nem milliókat kellene fizetni, csak olyan összeget, amellyel elismerik a tanítás hivatás voltát.

Ha megint csúszik a program, nem hiszem, hogy valaki valaha milliós összegeket visszafizet a sorban állóknak: mikor lesz annyi, hogy utólag kiosszák a megérdemelt pénzt, ha a jelen finanszírozására sincs keret?

Felesleges illúziókkal befogni a nép száját: tudjuk, hogy nem megy. A káposzta marad, a kecske meg ezután sem lakik jól, aztán vagy éhezik, vagy új legelő után néz.

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad2014.blog.hu/api/trackback/id/tr174828437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása