A KORRUPCIÓ jelszava is bekerülhetne lassan a külföldieknek gyártott Magyarországot jellemezni kívánó „paprika, halászlé, Hortobágy, Budapest” feliratok közé, csak úgy a mihez tartás végett…

A rendőrség kedden iratokat foglalt le a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán. Rájár a rúd idén az intézményre, először a köztársasági elnök plágiumbotránya, most meg az állítólag jogtalanul diplomát szerző két hallgató ügye miatt érezheti kellemetlenül magát a TF.  Az eset népszerűségét fokozza az is, hogy ez sem mentes a politikától: az egyik érintett végzős ugyanis egy fideszes országgyűlési képviselő fia. Nagy a felháborodás, hiszen a két fiú úgy kapott abszolutóriumot, azaz engedélyt az államvizsgára, hogy nem végeztek el minden szükséges tárgyat. Mindannyian tudjuk: egy ötfős családban nincs összesen elég ujj a kezeken arra, hogy összeszámoljuk hány hasonló eset történik az országban évente, kétévente, egyébként pártbeli hovatartozástól függetlenül. Mégis újra és újra hallani egyre elszomorítóbb.

Az esetben a legérdekesebb momentum, hogy az említett képviselő apuka méltánytalannak titulálta a rágalmakat, utalva arra, hogy itt sem a szülők, sem a gyerekek, sem az iskola nem hibás. Csupán „hiba csúszott a rendszerbe”. Újabb közkedvelt magyar szófordulat. A rendszer azonban még hibásan is volt olyan szemfüles, hogy az államvizsga előtt pár nappal e-mailt küldött a fiúknak: nem tehetnek záróvizsgát. Ehhez képest ott voltak a júliusi diplomaosztó ünnepségen. Arról, hogy a dékán, a szülők és a két fiú a köztes időintervallumban hogyan szüntette meg az említett error-állapotot, senki nem beszél.

Az ügyben egyébként névtelen feljelentés érkezett – valószínű, hogy a hallgatótársak elégelték meg a dolgot, és belekívánták azt a bizonyos tisztavizet a pohárba. Ha mindannyian őszintén belegondolunk, legalább egy hasonló esetet el tudunk mesélni saját egyetemi élményeink alapján. Hogy saját történetünk szereplőivel mi lett, boldogultak –e a jogtalan diplomával, hol tartanak most, nem tudjuk. Akkor dühöngve hunytunk szemet a történtek felett. Szerencsére itt nem így történt, ezért most kíváncsian várjuk: valóban a rendszer okolható, vagy felhasználói vétséget rejt a titkos hibaüzenet?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad2014.blog.hu/api/trackback/id/tr1004739567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása