A kormánynak most már nemcsak a hidak, utcák, terek nevével kapcsolatban merültek fel problémái. Tarlós kedvenc szokását a létrehozni kívánt országos fenntartó központ is megirigyelte, így az iskolák is izgalommal várhatják, milyen új nevet talál ki nekik a szervezet. Kis hazánk csupa játék! A nevezgetés után jön majd a barkóba is, mint az Elvis Presley parknál: hogy ezt most vajon miért?

Elsősorban a "korszerűtlen személyekről" vagy éppen "országosan érdektelen" helyi hírességekről elnevezett intézmények számíthatnak arra, hogy a központ dönt az iskola új nevéről- olvasható a hírekben.

Igazán érdekes definíciók ezek. Kit takarhat a korszerűtlen személy? Vajon a két századdal korábban élt írók már nem kapnak esélyt, hogy nevüket oktatási intézmények viseljék? Liszt Ferenc születése óta is elmúlt kétszáz év: akkor a Zeneakadémia kezdjen el keresgélni valami új, jól csengő név után? Egyben reménykedem: a korszerű nem azt jelenti, hogy a kormány kedvenc művészpajtijai jönnek sorra. Aztán a gyerek majd a Kovács Ákos Általános és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben tanul írni. Ami egyébként tök mindegy, ha megfelelő pedagógusok kezébe kerül. Akkor a Parlamentben miért szoronganak ennyit a neveken?

A másik kedvencem „az ország számára érdektelen helyi hírességek” esete, akik szintén nem méltóak arra, hogy egy iskola védjegyéül szolgáljanak. Gátolja a kis vidéki városok gyermekeinek oktatását, hogy szülőhelyük tudósainak, művészeinek nevét viselő intézményekbe járnak? Mindegy, hogy az ott élőknek büszkeségeik, sajnos az egész ország számára nem érdekesek - fejezi ki sajnálatát a kormány valószínűleg egy hatalmas sóhaj kíséretében.

Mi magyarok persze megint elégedetlenkedünk, nekünk semmi sem tetszik. Pedig milyen boldogok is lehetnénk, hogy nálunk ebben az icipici országban annyira happy minden, hogy ráérünk korszerű neveket adni az oktatási intézményeknek. Kíváncsi vagyok, mikor jön a népszavazás arról, mi legyen kis hazánk „újhullámúbb” neve. Azért remélem, Londonig marad a régi, csak hogy biztos jó csapatnak szorítson mindenki.

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad2014.blog.hu/api/trackback/id/tr444666185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása