Továbbhalad az alaptörvényes móka: az új alaptörvény díszkiadását és Hoffmann Rózsa lelkesítő levelét kaphatják kézhez az idén érettségizők. Mekkora szerencse nem igaz? Sokan ölni tudnának az alaptörvény aranyba foglalt betűiért. Na jó, talán ez egy icipici túlzás, de akkor meg mi értelme? Egyes iskolák így is próbálják messzire elkerülni az alaptörvény átadását. Talán joggal.
„Magyarország Kormánya érettségitek alkalmából ünnepélyes gesztussal szeretne jelképesen a nemzet felnőtt tagjaivá avatni benneteket, ezért mindegyikőtök megkapja Magyarország Alaptörvényének erre az alkalomra szánt díszkiadását” – olvasható Hoffmann Rózsa levelében. Látom magam előtt, ahogy az érettségizők csillogó szemmel átveszik a giccses könyvecskét, és ezzel a nemzet felnőtt tagjainak érezvén magukat boldogan lépnek ki az iskola kapuján. Azután Magyarország Alaptörvénye egy rövid átlapozás után a könyvespolcon landol, ahonnan akkor veszik le legközelebb, ha gyújtósra van szükség, esetleg valamivel meg kell támasztani az asztal lábát, hogy ne billegjen, vagy egyéb szörnyen hasznos tevékenységi köröket tölt majd be eme díszes kiadvány.
Mi a program célja? Nyílt propaganda. Valószínűleg nemzet- és párthű ifjak nevelése, akik eme nemes gesztus hatására elfelejtik a körülöttük a felsőoktatási törvény hatására keletkezett mizériát. Aki kénytelen lesz diákhitelt felvenni iskolája finanszírozásához, az majd a nehezebb napokon kezébe veszi Hoffmann Rózsa levelét, és egynéhány könnycseppet elmorzsolva erőt merít belőle. Természetesen nem így lesz, de úgy tűnik államtitkárunk ismételten próbálja összemosni a valóságot az idealitásról alkotott álomképével, azt nyilván figyelmen kívül hagyva, hogy nem ő a legkedveltebb politikus a tanulók körében.
Több iskolában is vonakodnak attól, hogy az érettségizők kezébe adják a kormányzati propagandát. Egy pedagógus azt nyilatkozta, hogy elhelyezik egy sarokba, és aki szeretne, az vigyen. Én magamat ismerve adott esetben biztosan elhoztam volna egyet. Mutogathattam volna az unokáimnak: „Ezt a levelet magától Hoffmann Rózsától kaptam, ez pedig itt az alaptörvény díszkiadása.” Az unokáim pedig érdektelenül hallgattak volna, hiszen nekik már nem kell majd azzal foglalkozniuk, hogy mit talál ki Hoffmann Rózsa, és remélhetjük, hogy azzal sem, hogy éppen mi a helyzet az új alkotmánnyal.

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad2014.blog.hu/api/trackback/id/tr394595598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása