Persze a józan paraszti ész megkérdi: mégis hogy a frászba kerülnek összefüggésbe az egyetemisták és a soros elnökség? Mert ugye minden hallgató képben van, hogy idén hazánk az Európai Unió Tanácsának soros elnöke…? Persze a piszkálódást félretéve, kapjunk gyorsan a fejünkhöz, hiszen akkora lehetőséghez juthatnak a fiatal zsurnaliszták, amihez korábban kétlem. A soros elnökségünkről tudósíthatnak, méghozzá profi körülmények között.

 
 
Remélhetőleg mára már minden főiskolás és egyetemista tudja, hogy soros elnökök vagyunk, sőt ebből akár ők profitálhatnak is. A lúzerek és a nyelvvizsga híján diplomáért siránkozók most forduljanak el nyugodtan, őket valószínűleg a következő sorok hidegek hagyják majd. Most ugyanis komoly lehetőségekről és kihívásokról fogunk szót ejteni. Egy kezdeményezés úgy döntött, legyen egy kicsit jó a hallgatóknak, és induljon el egy király program, mégpedig a Fiatal Európa Szerkesztőség című projekt. Persze ez eddig csak egy jól hangzó szlogen, viszont, ha a legrátermettebb diákújságírók valóban testközelből figyelhetik végig a soros elnökség eseményeit, akkor az azért nem egy rossz dolog. Kétely persze mindig van az emberben, de ezek a rafkós fejesek mindenre gondoltak: adunk nektek infrastruktúrát, csak éljetek a lehetőséggel. A pesszimista fiatal meg keresi a kibúvókat, hogy „de” meg „hát”, ez így nem jó… aztán megáll egy pillanatra, és rájön, hogy nagy balga, ha ezt kihagyja. Mert ugye az elégedetlenségüktől hangos a sajtó: szar ország, szar felsőoktatás, szar itt minden, mert nincs nyelvvizsgám…
Most azonban interjút készíthet a brüsszeli tisztségviselőkkel, miniszterekkel, na meg persze a hazai politikussal. Persze a projekt kiötlői számoltak azzal is, hogy szép dolog az egyetemi újság hasábjaira firkálni, de a követelmények itt azért mások. Nem baj, a sikeres jelentkezők - szám szerint 20 plusz öt fiatal - speciális képzéseken, s felkészítő tréningeken vehetnek részt, de mentorok is segítik őket. Tehát „az ehhez én túl hülye vagyok” kifogás sem lehet akadály, csupán jelentkezni kell, a többi meg jön magától.
A lehetőség adott, gyakorlat vagy tapasztalatszerzés, kaland vagy kihívás - nevezze ki, ahogy akarja, egy biztos: ez minden bizonnyal egy vissza nem térő alkalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad2014.blog.hu/api/trackback/id/tr982600337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása