Mind Optimus Fővezér, mind az optimista tenni akarás eddig csupa jó pontot ér, szinte már-már örömkönnyeket csal ki a szemünkből. A transformerekkel hirdetik ugyanis a Kormányzati Karrier Expot, ahol nem a multik, hanem éppen a köztisztviselői állások tűnnek fel lendülettel átitatott színben. A merész vállalkozás azonban nem csak alapgondolatában újító, hiszen én sem a hivatalos oldalon bukkantam rá - főként azért, mert ilyen nincs - hanem az expót hirdető „arckönyv” című közösségi szájton. Bővebben pedig blog formájában foglalkoznak a szervezők az eseménnyel. Hoppá?

 
 
Na de lépjünk vissza kettőt, hogy most akkor miről is van szó? Hogy a fenébe keveredik ide Optimus Fővezér, meg a Kormányzati Karrier Expo? Először is Optimus egy robotautó (a beavatottaknak autobot), aki folyton átváltozik, aztán a Kormányzati Karrier Expo meg egy hivatalos izé, ami a jövő hétvégén lesz a Millenárison, mégpedig Regeneráció névre keresztelve. Aztán face-n, a kommentek között csak rájön az ember fia, hogy mi köze egymáshoz a kettőnek. A jelmondat: átváltoztatjuk a közigazgatást. Tovább bogarászva a hozzászólások között persze látom, hogy más is gyanakszik. Örülünk, hogy van egy új kezdeményezés, de ki tudja kinek, és mi célból. Aztán kicsit megnyugszom: „Az új kormány nem szakpolitikaként, hanem stratégiai kérdésként kezeli az ifjúságpolitikát”. Komoly szavak, kicsit jobban érzem magam, de az aggályaim még korántsem oszlottak el. Másnak sem: „reménykedek, hogy ki tudnak dolgozni olyan rendszert, ahol nem a pártbéli múlt, hanem szakmai tudás dönt az előre lépésben, tiszta, jól szabályozott keretek között…” Mit is lehet erre mondani, hogy „megszenvedte már e nép?”. Érzik ők, hogy egy expóval nem lehet elintézni mindent, ezért bátorítják, és egyben nyugtatják a fiatalságot: „A pártbéli múlt természetesen ...nem szempont, az elsődleges a szakmai tudás és a rátermettség!” - jött a válasz, ismét nagy az öröm.
Aki pedig még mindig nem érti, hogy miről is beszélek, mi ez a felbolydulás, és mit akar Optimus vezér, az bizony nagyon gyorsan pillantson rá a következő oldalakra: regeneracio.blog.hu, közösségileg pedig itt. Mert szeptemberben megrendezik az első Kormányzati Karrier Expot, amit valljunk be, szerintem többen is kíváncsian várunk.
 
És bár a csattanó az expo lesz, azért értékeljünk egy kicsit már most is:
Először is jó pont, hogy közösségi oldalon lelkesen válaszolnak a fiatalok kérdéseire, meg azért is, hogy nem az átláthatatlan hivatalos keresőben kell az állásajánlatokat végigböngészni. A látogatók számára pedig majd az is kiderül, mi igaz a sztereotípiáról: multi = vihogó csapatmunka, túlórával; közszféra = 5-kor tollkiesős, kosztümös fapofa-munka.

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad2014.blog.hu/api/trackback/id/tr112277197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása