A szülők fele szerint szavaikat semmibe veszik a tanárok, hiába is próbálják építő kritikáikkal javítani az oktatást. Tehát a helyzet szerintük egyértelmű: a tanárokat a legkevésbé sem érdekli a diákok helyzete, illetve csak kritizálják őket - derült ki a Diáktanító.hu és a Doo.hu nem reprezentatív felméréséből. Persze a tanárok szájából másként hangzottak a válaszok, 67 százalékuk gondolja úgy, hogy hallgatnak rájuk a szülők - legalábbis a fogadóórákon nagyon bólogatnak. De kinek van igaza?

 
A két netes portál pedig alaposan belenyúlt a témába, még azt is hihetnénk, hogy szándékosan keverik a …, hergelik a kedélyeket. A tanár és a szülő köztudottan veszélyes ellenfél, hiszen az egyik rendszerint vádolja a büdös kölköt, a másik többnyire védi azt a szegény ma született bárányt: hisz az én kisfiam egész este tanult, mégis kettest kapott? Jobb esetben csak a szavak kerülnek összetűzésbe és egy pofon sem csattan el.., ugye emlékszünk a nem is oly régi tanár-szülő pankrációkra? Szóval a Diáktanító.hu és a Doo.hu vagy tényleg fel akarta hívni magára a figyelmet, vagy tényleg csak jót akart és kideríteni, hogy mi is a helyzet.
A felmérésükből ugyanis kiderült, hogy míg a tanárok 67 százaléka szerint a szülők elfogadják és megértik építő jellegű kritikáikat, addig a szülők fele úgy érzi, hogy a tanárok nem törődöm módon viszonyulnak diákjaikhoz. A bomba pedig robbant: a szülők 21 százaléka elégedett csak maximálisan a tanárokkal, a válaszadók 18 százaléka pedig komoly gondokat jelzett. Hoppá… nem egyszerű a matek, a kérdések kuszák, annyi biztos, hogy 14 kérdést kapott a tanár és a szülő is. A „feleszülő” okénak tart mindent, bár összességében csak 21 százalékuk mondta biztosra ezt, a fele elégedetlen, sőt a felmenők 18 százaléka aggasztónak tartja a helyzetet. A szülők a kérdéseket látva még inkább rákontráztak, 53 százalékuk szerint nem a fizetés nagyságától függ a minőség – persze a tanárok ezt a kérdést is máshogy látták: már pedig van összefüggés.  Nehéz pártatlannak maradni, és nehéz egyértelműen állást foglalni- valóban kényes kérdés.
Aztán a két internetes portál még inkább hergelni kezdte kérdéseivel a megkérdezett feleket: terítékre került a gyermeknevelés. A szülők egyre kevésbé szorulnak a tanárok segítségére a gyereknevelésben, míg a tanárok szerint fontos tanácsokkal láthatnák el őket. Ugyanis a tanítók szerint a nebulók nem készülnek fel rendesen az órákra. Persze a szülők szinte mind egyetértettek benne, hogy fiaik és lányaik tökéletes tudással érkeznek a tanórákra- gond pedig egy szál se.
 
A számokat látva, valamit tudnak a felmérés készítői, hiszen sok az egyet nem értés a két fél között. Az viszont nem tiszta, hogy a tájékoztatás ezen formája miként segíthet, anélkül, hogy ne generálna még nagyobb ellenszenvet a két fél között. Hiszen a szülő most joggal mondhatja: na ugye, hogy megmondtam? A tanár pedig joggal orrolhat meg a fogadóórán oly együttértő, a hátuk mögött elégedetlenkedő szülőkre.

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad2014.blog.hu/api/trackback/id/tr372010605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása