Több napig olvasható volt a blogja annak az egyetemistának, aki állítása szerint saját 22 évét akarta megbosszulni. Másokon, életüket ontva. A hírre pedig mindenki beszart, ugyanis a magát emberfeletti lénynek képzelő srác kétszer majdnem vérfürdőt rendezett már. Csak, hogy kerek legyen a történet, a blog üzemeltetői fent hagyták a srác elmebeteg tervét ecsetelő verseket, amik máris parázs vitát indítottak az olvasók között.

 Múlt hét pénteken pattant ki az egész sztori, amikor a rendőrség bejelentette, hogy figyeljetek csak, találtunk egy őrültet, de ne aggódjatok még idejében megfékeztük. Hálásak is vagyunk érte, bár ez sem az ő érdemük, hanem a fiú egyik haverjáé, aki szólt, hogy egyik ismerősétől gyanús dolgokat hall, na meg van az a bizonyos blog is. Igaz, hogy senki sem vette észre a srác tervét, bár az rendszeresen idióta versekkel próbált annak hírverést csinálni. Aki felnézett blogjára, amit Arszák névvel írt, hamar rájöhetett miért nem volt túl olvasott. Ha csak stílusjegyeit nézzük is, rémes olvasmánnyal futhatunk össze, nem beszélve annak tartalmáról. És akkor most verném sokszor a fejüket a képernyőbe azoknak, akik hagyják, hogy ilyen tartalmak megjelenjek. Illetve, hogy nem nézett rá korábban senki erre a nyomorultra. Persze nem történt meg a baj. Lehet takarózni ezzel is. Mégis most mindenki, a Magyar Rektori Szövetségtől, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciáján át a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetéig maga alá csinált, és arra próbál megoldást találni, hogyan lehetne megelőzni az iskolai vérengzést. Vitáznak itt arról, hogy beléptető kapuk legyenek-e az intézményekben vagy, hogy bevonják a fegyverviselési engedélyét a zavarodott hallgatóknak… Ugyan már! Nem lesz az már kései? Válaszom pedig az, hogy egy hasonló elmebeteg őrjöngésének megfékezésére a megoldás nem más, mint az, hogy ismerni kell a hallgatókat. Ugyanis nem hiszem, hogy egy egyetemista, aki emberfeletti lénynek gondolja magát, és akinek a laptopjának háttérképén az 1999. április 20-i, Columbine középiskolában történt tömegmészárlás egy fotója szerepelt - akkor két diák 12 társát és egy tanárt ölt meg, majd magukkal is végeztek- az ne tűnne ki a tömegből. Csak oda kellene figyelni rá.

No, de visszatérve a blogra. Abban a pillanatban, ahogy a rendőrség tudomására jutott, hogy egy egyetemista ilyen szörnyűséget forgat a fejében, vagyis gyilkolni készül, amit ráadásul egy blogon publikál versbe szedve… szóval, amint kiderült a dolog, le kellett volna vetetniük az oldal tartalmát, de azon nyomban. Azóta ugyanis ugrásszerűen megnőtt annak látogatottsága. A kommentelők véleménye pedig igencsak eltérő volt: sokan elítélték a fiút, viszont voltak, akik a védelmére keltek. Egyértelműen kijelenthető, hogy súlyos hiba volt fent felejteni. Ezen kellene elgondolkodni, nem pedig a beléptető rendszeren.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad2014.blog.hu/api/trackback/id/tr681764492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása