Úgy potyognak Hoffmann Rózsa mellől az emberek, mint az augusztusi égen a csillagok: újabban Gloviczki sem szeretne az államtitkár asszony szárnyai alatt dolgozni.

Január óta három államtitkárt fogyasztott el a parlamenti fekete özvegy, és ki tudja, ki szabhat gátat ennek a folyamatnak. Ha időrendi sorrendben nézzük, Dux László volt az első, aki kihátrált Hoffmann mellől, január 5-én nyújtotta be lemondását, a hivatalos indoklás szerint már eredetileg is úgy volt, hogy csak a felsőoktatási törvény megalkotásáig vállalja a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkári posztot. A következő áldozat személyében Kis Norbertet üdvözölhette a nagyérdemű, aki hozzávetőlegesen nyolc hónapig élvezhette a tisztséggel járó privilégiumokat – úgy tűnik azonban mégsem élvezte igazán, hiszen szeptembertől gyorsan „átigazolt” a KIM-hez. Utódjaként, az ELTE-s kiválóságot - aki a Mark My Professor szerint a diákok kedvence – Maruzsa Zoltánt üdvözölhettük. Ő még nyugodt lehet, hiszen az eddigi tapasztalatok szerint a helyettes államtitkári pozíció szavatossági ideje Hoffmann mellett átlagosan olyan 8-10 hónap közé tehető.

Igazából, ezek után mondhatnám azt, hogy nem lepett meg Gloviczki mai bejelentése – de akkor hazudnék. Ugyanis az a fajta alázat és türelem, amellyel a közoktatásért felelős helyettes államtitkár Hoffmann Rózsa kicsapongásait kezelte ámulatba ejtő volt. Nyilatkozott helyette, elment oda, ahová Hoffmannak nem volt kedve, állta a sarat a sajtótájékoztatókon és még sorolhatnám. Hű társ volt, igaz pártkatona. Soha semmit nem kérdőjelezett meg – legalábbis nyilvánosan -, és nem tiltakozott egy intézkedés ellen sem. Tette a dolgát, ez pedig lehetővé tette számára, hogy a fent felsoroltak közül a legtovább a helyén maradjon.

Azt viszont már ő sem bírta idegekkel, hogy a pedagógusok itt mindenféle sztrájkkal, meg bizottságalapítással fenyegetnek. Hiába, az ingerküszöbünk lehet más, de attól még mindenkinél betelik egyszer a pohár…

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad2014.blog.hu/api/trackback/id/tr384856158

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Birkanépnek birkakampányt? 2012.10.18. 18:14:46

Az sajnos nem újdonság, hogy a választókat hülyének nézik a politikusok. Az sem, hogy munkájuk legfontosabb részének a szavazatok begyűjtését tekint, hatalmukat, pozíciójukat nem a közérdekében, hanem saját céljaik felhasználására szeretik fordítani. A...

Trackback: Köznevelés bármiáron 2012.10.18. 16:50:55

Egyre homályosabb, mi is lesz az iskolák, a tanárok és a gyerekek sorsa január elsejétől. Folynak az egyeztetések inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel, miközben a Gloviczki Zoltán közoktatási helyettes államtitkár, a folyamat egyik meghatározó szereplő...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

msmester 2012.10.18. 18:37:56

Gloviczki Zoltán biztos, hogy nem pártkatona. Az, hogy a jelen helyzetben számára nem volt vállalható a közoktatási reform negatív (vagy többletmunkát jelentő) felének a megvalósítása (óraszámemelések, KIK, új NAT stb.) anélkül, hogy a kormány mellétette volna a pedagógusi életpályából származó béremelést, egyáltalán nem meglepő.

Sajnálom, hogy ment, üde színfolt (is) volt a harmadvonalbeli fideszes öltönykék között.

Mivel született tanár, az ő jövőbeli munkája, tevékenysége miatt nem izgulok...

reálisan 2012.10.18. 18:41:22

Van azé dolga Hoffmann Rózsának, amit liberáliskáim elcsesztek a közoktatásban...

ursus artos 2012.10.18. 19:10:05

"Nyilatkozott helyette, elment oda, ahová Hoffmannak nem volt kedve,... "
Jézusom!!!!
A sajtótájékoztató helyett inkább otthon kötögetett?

komissarlajos 2012.10.18. 21:08:48

Na szevasz, megyek anyucihoz.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.10.18. 22:37:06

Az orbáni bóvlizmus ékes példája!

Üzenet azokhoz a külföldi, magyar és nem magyarokhoz akik részt kívánnak venni a kormánypárti békemeneten.

Önök nem a mi országunkban élnek!

Önök egy fél feudális, fél fasiszta, a demokrácia szabályait nem tisztelő kormányt és pártot támogatnak részvételükkel!

Mi nem akarunk az Önök országában a kormányuk mellett tüntetni!

Kérjük, Önök se tegyék ezt nálunk!

Meg van a szarháziak leváltásának receptje, már óriási munka folyik ez ügyben!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.10.18. 23:06:47

Gloviczki egyébként régi kollégája Hoffmann Rózsának, ugyanis az angyalföldi Németh László gimiben előbbi zseniális latintanárként lett a gyerekek kedvence, utóbbi pedig az ország (Kádár-rendszer utáni) első nyolcosztályos gimnáziumának létrehozója, és ebben a formában a Németh László igazgatója volt. Valószínűleg ezért is volt olyan sokáig türelmes Gloviczki. (Pártkatonának egyébként inkább Hoffmann Rózsát nevezném.)

2012.10.18. 23:46:29

Mellesleg HR mint fidesznyik?
A rendszerváltás előtt még MSZMP-s volt, 2003-2006 közt volt csak fideszes, azóta a KDNP frakcióban van. Bár egyik utóbbi politikai helyet sem érzem összeférhetőnek az 1988 előttivel!

gombosg 2012.10.19. 00:11:05

@Eu_gene: Neki mindegy, ő az oktatásnak és az oktatásfejlesztésnek él!
Uramisten, talán még a Matolcsynál is jobban feláll tőle a hátamon a szőr.

tundrazuzmo (törölt) 2012.10.19. 02:04:01

Ha én Rózsa volnék, akkora nagy lennék,
Minden évben négyszer bárkit beengednék,
Nem kérdezném tőle, hát téged ki küldött,
S nem lennék játéka mindenféle szélnek.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.10.19. 08:58:31

@reálisan: hát igen, még szerencse, hogy a tandíj is le lett szavazva, így most mindenki a saját diákhiteléből tanulhat, hiszen továbbra sincs tandíj! Még szerencse, hogy felvette a Kormány az adósság és a bankrendszer ellen a harcot! :)
süti beállítások módosítása